ŞERİFOĞULLARI: 'ALTYAPI VE OTOPARK PROBLEMLERİNİ ÇÖZECEĞİZ'

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, 'Bu şehrin en büyük problemleri altyapı ve otopark. Göreve gelir gelmez Elazığ'ı altyapı sorunu olmayan bir şehir haline getireceğiz. Şehrin doğusuna, batısına, kuzeyine ve güneyine kuracağımız yeraltı otoparklarıyla da şehrimizin otopark problemini çözerek trafik problemini asgariye düşüreceğiz.' dedi.

ŞERİFOĞULLARI: 'ALTYAPI VE OTOPARK PROBLEMLERİNİ ÇÖZECEĞİZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, seçim çalışmaları kapsamında İnönü Caddesinde hizmet veren esnafları ziyaret etti.  Şerifoğulları ayrıca ev ziyaretleri gerçekleştirdi ardından da Sarayatik Mahallesinde kahvehane toplantısında mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Burada vatandaşların ihtiyaçlarını ve beklentilerini dinleyen Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, projelerini anlatarak, seçimlerde destek istedi.

Elazığ’a hizmet etmek için bu yola çıktığını belirten Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, “Belediyecilik gönül işi, hizmet işi. Belediyecilik millete hizmetin ilk kapısı. Bizler Elazığ’ın sorunlarını, sıkıntılarını biliyoruz. 11 Ana başlıkta 100 proje hazırladık. Bu projelerimizi hazırlarken her mahallemize uygun projeler hazırladık. Çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız, kadınlarımız, engellilerimiz için projelerimiz var. Bizim siyasetimizin özünde adalet, dürüstlük, şeffaflık, hesap verebilirlik ve gönüllere girebilme olacağını söylüyoruz. Biz adaletten asla taviz vermeyeceğiz. Biz her bölgeye eşit hizmet götüreceğiz. Gençliğimizin bize vermiş olduğu enerjiyi sizlere hizmet için harcamak istiyoruz.” dedi.

“ÜZERİNE GİDECEĞİMİZ KONULARIN BAŞINDA ALTYAPI GELECEK”

Göreve geldikleri gün ilk icraat olarak Elazığ’ın öncelikli problemleri olan altyapı ve otopark problemini çözmeye başlayacaklarını belirten Şerifoğulları, şunları kaydetti; “Bu şehrin en büyük problemlerinden bir tanesi altyapı problemi. Allah nasip ederse yağmurlama hattı, içme suyu hattı ve kanalizasyon hattını yeniden elden geçirmemiz lazım. En son rahmetli Mustafa Temizer zamanında yapılan bir altyapı var. Şuanda yaklaşık 335 Bin metre civarında asbest borulardan su içiyoruz. Bunun çok sağlıklı olmadığını biliyoruz. Göreve gelir gelmez altyapı projelerimizle bu şehri, altyapı sorunu olmayan bir şehir haline getirmek için çalışma yapacağız. Altyapıyı halletmeden kendimizi başarılı addetmeyeceğiz, bu şehri şehir yapmış kabul etmeyeceğiz. Üzerine gideceğimiz konuların başında altyapı gelecek.”

ŞEHRİN DÖRT BÖLGESİNE YERALTI OTOPARKLARI YAPILACAK

Şehrin bir diğer önemli sorun olan otopark sıkıntısına da çözüm getirmek için projeler hazırladıklarını aktaran Şerifoğulları; “Şehrin ikinci ana sorunu otopark ve trafik problemi. Bu şehrin ulaşım problemini çözeceğiz. Şehrin doğusuna, batısına, kuzeyine ve güneyine kuracağımız yeraltı otoparklarıyla şehrimizin otopark problemini çözerek şehrin trafik problemini asgariye düşüreceğiz.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM KALKINMASINI BAŞLATACAĞIZ”

Şerifoğulları, kentsel dönüşüm konusunda da önemli adımlar atacaklarını belirterek, şöyle konuştu; “Kentsel dönüşüm bizim projelerimizin arasında. Mahallelimizi yeniden dizayn edebilme adına belediye bünyesinde kuracağımız şirketimizle bu şehirde kentsel dönüşüm kalkınmasını başlatacağız. Buralarda biliyorsunuz revize imar planı yeni yapıldı. Revize imar planının yapılmasının amaçlarından bir tanesi  kentsel dönüşümün hızlı şekilde başlatılmasını sağlamaktı. Ama bazı sıkıntıların olduğunu biliyoruz. Rabbim nasip ederse biz göreve geldikten sonra imarı tekrar masaya yatıracağız. Bu şehrin mimarlar, odası, müteahhitler derneği, mühendisler odası, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte tekrar uygulanabilir imar planı hazırlayarak kentsel dönüşümü biran önce uygulamak için çalışmamızı yapacağız. Kentsel dönüşümün hızlı uygulandığı ve kentsel dönüşümde öncü illerden biri olmak istiyoruz.”

“YARDIMA İHTİYACI OLANLARIN ELİNDEN TUTACAĞIZ”

Sosyal belediyecilik anlayışıyla fakirin, fukaranın, garibin elinden tutan bir başkan olacağını vurgulayan Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, “Biz belirli bir kesimin, belirli bir zümrenin başkanı olmayacağız. Bu şehrin bütün vatandaşlarının, 38 mahallenin, 10 ilçenin ve 9 beldenin başkanı olacağız. Fakirin, fukaranın elinden tutacağız. Elazığ Belediyesi’ne giren her kuruşta sizlerin hakkının olduğunu gözeteceğiz ve harcamaları da ona göre yapacağız. Beytül mala el uzatmayacağız, beytül mala uzanmayacağız. Uzatılan eli de Allah’ın izni ile kıracağız. Bu noktada da bizim dürüstlüğümüz, samimiyetimiz, şeffaflığımız yöneticilik anlayışımızın ilkelerinin başında gelecek. Adalet ve ahlakla bu şehri yöneteceğiz. İnşallah sizlere en güzel hizmeti getireceğiz. Bu şehrin kalkınmasını sağlayacağız. İstihdam ve yatırım projelerimizle bu şehrin ekonomik kalkınmasını yeniden başlatacağız.” şeklinde konuştu.