Septioğlu: 'İkinci Üniversitenin, İlk Temeli Atılmış oldu'

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av.Rüstem Kadri Septioğlu, Fırat Üniversitesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında gerçekleşen arsa değişimi durumunu, ikinci üniversitenin ilk temeli olarak niteledi.

Septioğlu: 'İkinci Üniversitenin, İlk Temeli Atılmış oldu'

Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av.Rüstem Kadri Septioğlu,  Fırat Üniversitesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında gerçekleşen arsa değişimine ilşkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Septioğlu açıklamasında, "Elazığ’a Türk Dünyasının da dikkatini çekecek ve Türki Cumhuriyetler arasındaki bağımızı kuvvetlendirmek amacıyla Türkiye Azerbaycan Devlet Üniversitesi kazandırmak için ElazığKent Konseyi olarak çalışmalarımız devam ederken; çeşitli platformlarda dile getirdiğimiz ve 2022 yılı Şubat ayında yaptığımız yürütme kurulu toplantımızda kamuyou ile paylaştığımız, akabinde 10.02.2022 tarihinde Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti ziyaretimizde dile getirdiğimiz, ilimize kazandırılmak üzere ikinci üniversite yapılması hususunda yapmış olduğumuz açıklamalar ve kamuoyu oluşturma çabalarımız sonuç vermeye başladı" ifadelerine yer verdi.

"İLK TEMEL ATILMIŞ OLDU"
Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av.Rüstem Kadri Septioğlu, yapılan anlaşmayı ikinci üniversitenin il temeli olarak niyeleyerek son olarak şunları söyledi:

"Bu kapsamda Fırat Üniversitesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Arasında Arsa Değişimi Gerçekleşti. 

Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Binası’nın bulunduğu 13.700 m2 alan ile Malatya Yolu Üzerinde Kesikköprü Mevkiinde bulunan ve “Harput Yerleşkesi” sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 750.000 m2 alanın takası gerçekleşmiştir. 

Yapılan takas ile Fırat Üniversitesi tapusuna geçen arsanın sadece eğitim amacı ile kullanılacağına, satılamayacağına ve 3.kişilere devredilemeyeceğine dair şerh konulduğu belirtilmiştir.

Böylece ilimize yapılmasının hayalini kurduğumuz ikinci Üniversite düşüncemizin ilk temeli inşallah atılmış oldu. Türkiye – Azerbaycan Devlet üniversitesi düşüncesi kapsamında kurulmasına öncülük ettiğimiz ikinci devlet  üniversitesinin kurulması hususunda emeği geçen herkese teşekkür eder konunun takipcisi olacağımızıda kamuoyuna saygı ile bildiririz."