Sektörünüze Uygun E-ticaret Sitesini Nasıl Kurabilirsiniz?

Sektörünüze Uygun E-ticaret Sitesini Nasıl Kurabilirsiniz?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin önem vermesi gereken konuların başında sektörleri yer almaktadır. Çünkü e-ticaret sektörlerinin ihtiyaçları ve müşterilerine sunması gereken şeyler birbirinden farklılaşmaktadır. Bu nedenle e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin;

Rakip analizi

Sektör analizi

E-ticaret Sitesi Tasarımı

E-ticaret Sitesi Özellikleri

Gibi birçok unsura dikkat ederek hareket etmesi gerekmektedir. Böylece işletmeler e-ticaret sitelerini nasıl sektörlerine uyumlu hale getirebileceklerine karar vermekte ve profesyonel e-ticaret sitesi yaratabilmektedir.

Sektöre uyumlu e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler için hazırladığımız Sektörünüze Uygun E-ticaret Sitesini Nasıl Kurabilirsiniz adlı bu yazımızda sizlere e-ticaret sitesi kurarken neler yapmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızda yer alan bilgiler çerçevesinde hareket ederek sektörünüze uygun bir e-ticaret sitesi kurabilirsiniz.

Rakiplerinizi Analiz Edin

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin ilk yapması gereken şeylerin başında rakip analizi yer almaktadır. E-ticaret firmaları rakip analizi yaparken hem sektörlerinde faaliyet gösteren büyük işletmeleri hem de küçük işletmeleri inceleyerek hareket etmelidir. Rakip e-ticaret siteleri incelenirken;

E-ticaret sitesi tasarımı

Ana sayfa tasarımı

Ürün ve kategori sayfası tasarımı

E-ticaret sitesi özellikleri

Gibi birçok unsur göz önünde bulundurularak hareket edilmelidir. Rakip analizinde rakiplerin sayfa tasarımlarını yaparken nasıl hareket ettiği gözlemlenmeli ve sayfaların güçlü ve zayıf yönleri ön plana çıkarılmalıdır.

Sizler de bu tür çalışma yaparak rakiplerinizin tasarımlarını analiz edebilir ve onların güçlü ve zayıf yönlerini tespit ederek e-ticaret sitenizin tasarımına karar verebilirsiniz.

Sektörünüze Uygun Bir E-ticaret Paketi Seçin
E-ticaret sitesi kuracak işletmeler genellikle e-ticaret sitesi kurma maliyetlerini azaltmak için hazır e-ticaret paketleri kullanmaktadır. Hazır e-ticaret paketleri işletmelerin maliyetlerini azaltırken daha hızlı ve profesyonel bir e-ticaret sitesi kurmalarını da sağlamaktadır.

E-ticaret paketleri genellikle farklı özelliklerde piyasa sunulan yazılımlar olduğu için sektörüne uygun bir e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin e-ticaret paketi seçiminde belirli unsurları göz önünde bulundurması gerekir.

Örneğin; niş ürünler satan ve dar bir hedef kitleye hitap eden işletmelerin e-ticaret paketi seçimlerini yaparken az trafik barındıran ve özellikle ileri seviyede olmayan e-ticaret paketleri seçmesi doğru olacaktır. Fakat talebin ve hedef kitlenin büyüme gösterdiği online market, anne ve bebek, kadın giyim gibi sektörlerde faaliyet gösteren işletmelerin satın alması gereken e-ticaret paketleri ileri seviyede olanlardır.

Sizler de e-ticaret paketinizi seçmeden önce sektörünüzün ihtiyaçlarını belirleyebilir ve e-ticaret paketlerinizin firmanızın gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını test edebilirsiniz.

E-ticaret Sitenizde Kurumsal Kimliğinizi Yansıtın
E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişi ve işletmelerin önem vermesi gereken konuların başında kurumsal kimlik de yer almaktadır. Çünkü hangi sektöre faaliyet gösterecek olursanız olun e-ticaret markanıza ait olan kurumsal kimliğinizi e-ticaret sitenizde yansıtmanız müşterilerinizin güvenini kazanmak için oldukça önemlidir.

Marka renklerinin seçimi

Logo tasarımı

Marka adı ve marka sloganı bulma

Süreçlerini tamamlayan e-ticaret firmalarının sitelerini kurarken bu unsurlara sitelerinde yer vermesi gerekmektedir. Örneğin; e-ticaret sitesi tasarımı yaparken işletmelerin marka renklerinin ağır bastığı bir e-ticaret sitesi tasarlaması gerekmektedir.

Hedef Kitlenizin İsteklerini Göz Önünde Bulundurun
Sektörünüze uygun bir e-ticaret sitesi tasarımı yaparken önem vermeniz gereken bir diğer nokta da hedef kitlenizdir. Çünkü her e-ticaret firmasının hedef kitlesi birbirinden farklılaşmaktadır ve hedef kitlelerin farklı isteklerinin bulunması e-ticaret yapmak isteyen markaların birçok noktaya dikkat ederek e-ticaret sitesi kurmasını sağlamaktadır.

Örneğin; 18 – 25 yaş aralığında yer alan bir hedef kitleniz bulunuyorsa kitleniz e-ticaret sektörüne hâkim olduğu için siteniz üzerinden hızlı bir şekilde alışveriş yapacaktır. Fakat hedef kitleniz 34- 44 yaş aralığında yer alan kişilerden oluşuyorsa, kitlenin sitenizden alışveriş yapabilmesi için güvenlik, marka bilinirliği gibi birçok noktada kendinizi ön plana çıkarmanız gerekmektedir.

Bu nedenle e-ticaret sitesi kurmak isteyen işletmelerin ilk olarak hedef kitlelerini analiz etmesi ve hedef kitlelerinde yer alan kişilerin istek ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak e-ticaret sitesi kurması gerekmektedir.

Canlı Destek Araçlarından Yararlanın
E-ticaret firmaları üzerinden online alışveriş yapacak kişilerin büyük bölümü alışveriş yapmak istediği e-ticaret markasına hızlı bir şekilde ulaşmak ister. Genellikle kişiler e-ticaret markaları ile iletişime geçerken iletişim formu, müşteri hizmetleri departmanı ve canlı destek araçlarını kullanır.
Canlı destek araçları markanızın hedef kitlesiyle anlık iletişim kurmanızı sağlayan araçlar arasında yer aldığı için e-ticaret sitenize entegre etmeniz oldukça önemlidir. Sizler de e-ticaret sitenize canlı destek araçları ekleyerek müşterilerinizle anlık iletişime geçebilir ve böylece satışlarınızı hızlı bir şekilde arttırabilirsiniz.

E-ticaret Trendlerini Takip Edin
Her sektörde olduğu gibi e-ticaret sektöründe de trendler hızlı bir şekilde değişiklik göstermektedir. Örneğin; bir dönem önemli olan şık ve modern e-ticaret siteleri artık yerini responsive olarak tasarlanan e-ticaret sitelerine bırakmıştır. Bu nedenle e-ticaret markalarının sürekli değişiklik gösteren e-ticaret trendlerini takip etmesi ve e-ticaret sitelerini trendlere uygun bir şekilde tasarlaması gerekmektedir.

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Kurun
Sektörünüze uygun e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız sizler de e-ticaret sitenizi kurarken Ticimax e-ticaret alt yapılarını tercih edebilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan tasarım özellikleri sayesinde sitenizi hızlı bir şekilde hayata geçirebilir ve anında internetten satışa başlayabilirsiniz.

Ticimax e-ticaret paketleri içerisinde yer alan SEO, e-ticaret kampanyaları, dijital pazarlama gibi modüller sayesinde günümüz e-ticaret trendlerini hızlıca yakalayabilir ve e-ticarette başarılı olabilirsiniz.