Şehit İstismarı

Şehadet makamına erişen ve en yüksek makamlarda, peygamber efendimize komşu olan şehitlerimiz, zaman zaman en yakınlarının dünyevi çıkar ve ihtiraslarıyla incitiliyorlar.

Şehit İstismarı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehitlerimizin yakınları  şehadet makamının manevi ikliminde  kaybettikleri ve en yüce makama gönderdikleri şehitlerinin ruhaniyeti ve onun duygu dünyasında vakur dururken ne yazık ki  bazı şehit yakınları ise bu duygulardan çok uzak ve şehadet makamını alabildiğince kendi çıkarları için kullanabilen bir konumda olabiliyorlar maalesef.

Şehit, tahtında Rabbe gülerken, dünyadaki bazı yakınları  onun bakiyesi dünyalıkları ve devletin kendilerine sağladığı hakları beğenmeyip  hatta bunun için kendi aralarında kavga ediyorlar. Bazı şehit yakınları ise  bu yakınlığını kendileri için özel bir statü ve özel hakların sağlanmak zorunda olduğu bir konumda görme gibi bir yanlışlığa düşebiliyor.

Benzer bir olayı 15 Temmuz şehidi Erol Olçok’ın 2013 yılında boşandığı Nihal Olçok’ta gördük.

Olay adam Sedat Peker, sosyal medya hesabından paylaşımlar yapmaya devam ediyor.

15 Temmuz şehitlerinden Erol Olçok'un eşi, Abdullah Tayyip Olçok'un annesi Nihal Olçok yanıt verdi. Olçok, Peker'e "Hadi gel birlikte ruhları huzura erdirelim mi birader? Şu 15 Temmuz hatırına, şehitlerin hürmetine sen sor ben anlatayım, ben sorayım sen anlat. Çünkü bu konu Türkiye'yi bir yerden alır başka bir yere taşır. Lokasyon at yeter, ben gelirim" dedi.

Sedat Peker ise bu çağrıya şu ifadelerle yanıt verdi: "Nihal Hanım kardeşim, hem eşinizi hem oğlunuzu 15 Temmuz gecesinde kaybetmiş olmanızın üzüntüsünü tüm kalbimle paylaşıyorum. Mekânları cennet olsun. Şu günlerde bir lokasyon verip sizi davet edebilmem mümkün değil, ancak sizi tüm aile olarak önümüzdeki zamanlarda misafir etmekten şeref duyacağımızı bilmenizi isterim. Karşılıklı olarak bilgilerimizi paylaşmak da benim için şeref olacaktır"

Sedat Peker'in paylaşımlarını alıntılayan Olçok ise "Öncelikle nazik cevabınız için teşekkürler sayın @sedat_peker . Davetinize her zaman icabet etmeye, nerede ve ne zaman olursa hazır olduğumu bilin. Sadece buradaki en önemli detay şu "DEMİR TAVINDA DÖVÜLÜR". yanıtını verdi.

15 Temmuz ile ilgili olarak bildiklerini anlatacağını söyleyen Nihal Olçok’un talebinin Peker tarafından olumlu karşılanmaması karşısında “demir tavında dövülür” cevabı da gösteriyor ki Nihal Olçok’un hükümete yönelik ve bazı isimlere yönelik söyleyeceği sözler var. 

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun  Gelecek Partisi kurucuları arasında olan Nihal Olçok, aykırı duruş ve söylemlerini Olçok soy ismiyle yapsa bile aslında  15 Temmuz'da şehit olan Erol Olçok'tan 2013 yılında anlaşmalı olarak boşanmış. Kendi rızası ise kızlık soyadı olan Süleymanoğlu'nu 2016 yılında kullanmaya başlamış.

Zaman zaman Olçok soy ismiyle açıklamalarda bulunan Nihal Olçok’un bu beyanlarından rahatsız olan Erol Olçok'un yakınları geçmişte kamuoyunu şu metinle bilgilendirmişlerdi.

“Şehit Erol Olçok, Nihal Hanım’la evliliğini 2013 yılında anlaşmalı boşanma ile sonlandırmış ve boşanma 04.09.2013 tarihli mahkeme kararıyla kesinleşmiştir. Çocukları şehit Abdullah Tayyip, Cahar Şamil ve Emir Dursun’un velayetini Erol Olçok almış, şehadetinden sonra çocukların vasisi amcaları Cevat Olçok olmuştur.

Nihal Hanım, 30.11.2016 tarihine kadar kendi kızlık soyadı olan Süleymanoğlu’nu kullanmıştır. Söz konusu tarihten itibaren mahkeme kararıyla tekrar Olçok soyadını kullanmaya başlamıştır. Olçok Ailesi bu mahkeme kararına, Cahar Şamil ve Emir Dursun’un manevi zarar görmemesi adına bugüne kadar herhangi bir itirazda bulunmamıştır.

Ancak Nihal Süleymanoğlu’nun kamuoyu ile paylaştığı kimi sözlü ve yazılı beyanları, bu açıklamayı gerekli kılmıştır. Bu beyanlar, Olçok Ailesi tarafından tasvip edilmemekte olup Olçok Ailesi’ni bağlamamakta ve şehit Erol Olçok’un hayattayken benimsediği değer ve ilkelerle ters düşmektedir. Söz konusu beyanlar, sadece Nihal Hanım’ın şahsi görüşlerinden ibarettir. Kamuoyundan bu hassasiyeti dikkate almalarını istirham ederiz.

Nihal Hanım, kızlık soyadı olan Süleymanoğlu’nu kullanarak şahsi görüşlerini ifade edebilir. Olçok Ailesi olarak, Nihal Hanım’ın “Olçok” soyadını kullanmasına rıza göstermediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”
Olçok Ailesi

Bu açıklamada dikkat çeken çok önemli bir ayrıntı var. Olçok Çifti, 2013 yılında anlaşmalı olarak boşanıyor ve Nihal Hanım, kızlık soy ismi olan Süleymanoğlu’nu kullanmaya başlıyor.

15 Temmuz hain darbe kalkışmasında boşanmış olduğu eski eşi Erol Olçok ve çocuğu Abdullah Tayyip’in şehadetinin hemen ardından hangi düşünce ile   olacak ki mahkemeye başvuruyor ve mahkeme kararı ile 30.11.2016 tarihinden itibaren “Olçok” soy ismini kullanmaya başlıyor.
Kaldı ki bu soy ismini alır almaz, Şehit Erol Olçok ve Şehit Muhammet Tayyip’in görüşleri ve fikirlerine muhalif gelecek ve kendini öne çıkartacak bir su istimalin içine giriyor.

Nihal Hanım, bu günlerde de baktı ki kendisi kamuoyunda çok yer bulamıyor popüler isim Sedat Peker’e bir pas attı ama bu pası çok rağbet görmeyip taca çıkınca da “demir tavında dövülür” sitemiyle şimdilik sahneden çekildi. 

Nihal Hanım; bu hırs, bu ihtiras  ve hakketmediği soy isminin rüzgârıyla bir yerlere gelebilmenin çırpınışları ile bugünden sonra da daha çok gündem olacak ve bir çok hezeyanlarda bulunacak.

Ama kendisinden tek ricamız, lütfen boşandığı eski eşi şehit Erol Olçok’un manevi makamına zarar verecek beyanlarda bulunmasın. Zaten artık şehit eşi olarak değil, Gelecek Partisi’nde siyaset yapan bir kişi olarak görülüyor ve beyanlarına öyle bakılıyor. Eski soy ismine değil, yeni siyasetine baksın ve yeni şeyler söylesin.