Şehit Fethi Sekin Külliyesi İnşası Hızla İlerliyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın öncülüğünde Elâzığ Belediyesi tarafından 2021 yılında ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlanılan 'Şehit Fethi Sekin Külliyesi' inşası hızla ilerliyor.

Şehit Fethi Sekin Külliyesi İnşası Hızla İlerliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yazdığı kahramanlık destanıyla tüm Türkiye’nin kalbine kazınan Şehit Polis Fethi Sekin anısına doğup büyüdüğü yer Baskil’de yapımına başlanılan külliye inşaatı aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Toplamda 2816 m² alana sahip külliye inşaatında temel beton işlemlerinin ardından çerçeve montaj ve kolon imalat işlemlerine geçildi.

Yıl sonunda ziyarete açılması hedeflenen külliye inşaatı Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait motifler ile süslenecek.

KÜLLİYEDE ŞEHİDİMİZE AİT GÖRSEL VE TANITICI EŞYALAR YER ALACAK

Bünyesinde toplantı, konferans, sergi salonları, 4 adet atölye, mesleki eğitim ve beceri kurslarının yer alacağı külliyede şehidimize ait özel eşyaların, resmi görev kıyafetlerinin ve kendisini daha yakından tanıtacak malzemelerin yer alacağı özel bir bölüm yapılacak.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “YARIM BIRAKILAN İŞİ ÜSTLENDİK, TAMAMLADIK”

Elazığ Belediyesi olarak yarım bırakılan "Şehit Fethi Sekin Külliyesi"  yapım işini kendilerine görev kabul edip üstlendiklerini ve söz verdikleri gibi tamamlayacaklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, çalışmaların çok yakında biteceğini yıl sonunda ise külliyenin ziyarete açılacağını kaydetti.

Yaptığı açıklamada İzmir Adliyesi önünde PKK'lı teröristlerin adliyeye yönelik saldırısını kahramanca mücadelesiyle önleyerek şehit olan polis memuru Fethi Sekin’in anısına yapılacak her çalışmada öncü olacaklarını kaydeden Başkan Şerifoğulları, ifadelerini şu şekilde sürdürdü:

“Kahraman şehidimiz yazdığı kahramanlık destanıyla vatan, millet sevdasının simge isimlerinden biri olmuştur.  Fethi Sekin gibi kahramanlarımızın asil kanlarıyla yoğrulan bu kutlu vatanın evlatları olarak daima ona minnettar olacağız.  Kahraman şehidimizin anısını yaşatmaya katkı sağlamaktan büyük onur duyuyoruz. Kendisini bir kez daha rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi.

Şehit Fethi Sekin Külliyesi İnşası Hızla İlerliyor
Şehit Fethi Sekin Külliyesi İnşası Hızla İlerliyor
Şehit Fethi Sekin Külliyesi İnşası Hızla İlerliyor