ŞEHİDİN 'DEV RESMİ' ASILDI

Fırat Anadolu Lisesi tarafından başlatılan ' Söz Veriyoruz' projesi kapsamında okul duvarına 15 Temmuz darbe şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı Şehit Ömer Halisdemir&rsqu

ŞEHİDİN 'DEV RESMİ' ASILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Anadolu Lisesi tarafından başlatılan ‘ Söz Veriyoruz’ projesi kapsamında okul duvarına 15 Temmuz darbe şehitlerinin fotoğraflarının yer aldığı Şehit Ömer Halisdemir’in dev posteri asıldı. Ülke için canını veren kahramanları unutmamak adına asılan dev poster, gören herkes tarafından beğeni topladı. Öğretmen ve öğrenciler dışında okula gelenler de 42 metre kare boyutundaki dev poster önünde hatıra fotoğrafı çekiyor.
Okulun başarılı bir projeye imza attığını ifade eden 11. sınıf öğrencisi Zülfiye Topçu, “Söz verdik ve unutturmayacağız. 15 Temmuz kötü bir gündü. Ama biz bu yaşımız da çok şükür ki böyle bir şeye şahit olduk. Bu olayı hala dalgaya alabilen insanlar var. Ama biz bu olayı dalgaya almıyoruz ve ciddiyetinin farkındayız. Okulumuzda hepimiz için böyle bir proje yapıldı. Artık sesimiz titriyor. Ama biz ecdadımıza söz verdik ve bugüne kadar gelmemizi sağlayan hiç kimseyi unutturmayacağız” dedi.
 

15 Temmuz gecesi ülkeye boyunduruk vurulmak istendiğini belirten 11. Sınıf öğrencisi Harun Koç ise, “15 Temmuz’da çocuğu, genci ve ihtiyarı olmak üzere hepsi sokaklara döküldü. Ben de sokağa çıkanlardan biriyim. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle annem, babam ve kardeşlerimle meydanlara indim. Bu ülkeye boyunduruk vurmalarına izin vermeyeceğiz. Ezanlarımız susturtmayacağız. Bayrağımızı indirmeyeceğiz. Analarımızın namusunu çiğnetmeyeceğiz. Bu ülkeyi kimseye sır etmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Ömer Halisdemir, Barış Dedebağ gibi komutanların izinden gideceğiz. Biz bu ülkeyi asla düşmanlara teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.

15 TEMMUZ’U UNUTTURMAYACAĞIZ
 

Fırat Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Feti Kavak ise, 15 Temmuz darbe girişimine karşı Türk milletinin canını ortaya koyan direnişi karşısında bu hareketin hakim kaldığın söyledi. Kavak, "Ülkemiz tekrar normdigereşerek büyük bir ülke olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Biz öğrencilerimizle bunu yaparken sadece bir pano olarak değil de bir yıla yayılan ‘Söz Veriyoruz’ adlı projenin ilk basamağındaydık. Canını bu ülke için seve seve tankların önüne atan, kurşunlara göğsünü geren kahramanlarımızın unutulmamasını istedik. Amacımız onların bir kahraman olarak hepimizin gönlünde kalmasını sağlamaktı. Çocuklarımız yaş itibariyle sosyal medyayı en iyi şekilde kullanıyor. Projenin özgün tarafı da sosyal medya üzerinden unutturmama hedefimizi çocuklarımıza yerleştirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.