Sedat Çağlıyan: 'Çok Güzel Projelerimiz Var'

Başak MERAL GÜNDÜZ/Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın Kültür ve Tarih Danışmanı Sedat ÇAĞLIYAN, gazetemize açıklamalarda bulundu.

Sedat Çağlıyan: 'Çok Güzel Projelerimiz Var'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sedat ÇAĞLIYAN, ”Harput ve Elazığ’ın tarihiyle ilgili çok güzel projelerimiz var. Projelerimiz kısa zaman içerisinde gün yüzüne çıkacak”dedi.

Çağlıyan, ”Öncelikle Harput’ ta Bedesten yapılacak. Aslına uygun yerlerde de çarşılarımız ve mesire alanlarımız olacak. Bunlardan başka 80-90 senedir el atılmayan konular bulunmakta. Bunlar arasında Belediye Başkanımız  2021 yatırım projeleri içerisinde bulunan Hüseynik ile Harput arasında türkülere konu olmuş olan tarihi “Şeher Yolu” nun yeniden yapılarak coğrafyanın güzelliklerini ortaya koymayı ve turizmi canlandırmayı planladıklarını ifade etti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılacak olan projede, vadiyi tüm güzellikleriyle izlemek için seyir terasları, dinlenme alanları, yürüyüş yolları olacak.”dedi. 

KÜRSÜ BAŞINI FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ, ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
Sedat Çağlıyan,“Sarahatun Mahallesinde Sarahatun Camii’ nin karşısındaki büyük binanın üst katında Musiki Meşklerimiz olacak ve belirli günlerde de icra edilecek. Kürsübaşını faaliyete geçirmeyi planlıyoruz ve çalışmalarımız devam ediyor.Diğer bir husus ise, Harput’ taki tarihi eserlerin ayağa kaldırılması yani restorasyon konusu. Hoca Hasan Hamamı, ilk etapta restore edilecek ve hamam müzesi olarak turizme kazandırılacak.”dedi.

Çağlıyan,“ Beni bu göreve layık gördüğü için Şehrimizin Belediye Başkanı Sayın Şahin ŞERİFOĞULLARI’ na Şükran’larımı sunar ve teşekkür ederim ”dedi. 

Çağlıyan,İnşallah önümüzdeki süreçte  Elazığ’ın kültür ve tarihi için bilgi ve belgelerimle Belediye Başkanımızın projelerine ışık olacağını ifade etti.