Saymaz İyi Saydırmış

Tarih boyunca bazı gelişme ve yeniliklerin o dönem kıymetinin bilinmediği ve hatta yok sayılıp hakir görüldüğünü biliriz. 

Saymaz İyi Saydırmış

Teleskopu bulan bilgin Galileo, 1632 yılında “Dünya dönüyor” dediği için yargılanmış ve yakılarak ölüme mahkûm edilmişti.

Yine bizim tarihimizde, Abdulhamid, Menderes, Özal ve Erbakan, kendi döneminde ve iktidarlarında çok anlaşılmamış ve şiddetli eleştirilere muhatap olmuş, kimi idam edilerek, kimi zehirlendiği iddia edilerek  kimi de yok sayılıp ciddiye alınmama ile cezalandırılmıştı.

Bugünlerde, vefat yıldönümü vesilesiyle yapılan törenlerde CHP başta olmak üzere hemen herkesin çok güzel cümleler kurduğu, ülke severliği yanında bilim ve devlet adamlığı noktasında övgüler dizdiği merhum Erbakan’ın projesi olan “iha ve siha”lara bazılarının kör ve şaşı bakmalarını anlamak mümkün değil.

Bugünlerde bazı kesimin her ne kadar “damat” diyerek   dikkate alınmayan  Selçuk Bayraktar öne çıksa da Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın projesi olan İHA ve SİHA’ların geliştirilmesi ve hayata geçirmesi için yakın ve okul arkadaşı Yüksek Makine Mühendisi Özdemir Bayraktar’a görev vermişti. 

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Selçuk Bayraktar’ın babası Özdemir Bayraktar, bu projesini tüm iktidarlara sunmuş ancak gereken desteği görmemişti.

Gün geldi ve Bayraktar ismi ülkemizin savunma sanayisiyle birlikte anılır oldu. Ortaya koyduğu çalışmalarla sadece bizlerin değil dünyanın da ilgi odağı olmayı başaran Bayraktarlar, Ukrayna halkının da umudu oldu. 

Tüm bu başarıya rağmen, bu başarıyı görmek istemeyen çevreler de yok değil.  O zaman  okuyalım bu haberi.

İsmail Saymaz, Halk TV'de katıldığı programda Bayraktar ile ilgili durumun daha önce Türk basınında iktidar yanlısı medya tarafından abartıldığını düşündüğünü söyledi.

Fakat Ukrayna'da karşılaştığı gerçeğin altını çizen İsmail Saymaz, orada sadece kendisinin bile bu durumu iki kez yaşadığını anlattı. "Türk olduğumuzu duyunca Bayraktar diyorlar" ifadelerini kullanan Saymaz, olay anını şu cümlelerle anlattı:

"Şu gerçekten doğru, ben iki defa karşılaştım. Türk olduğumuzu duyunca Bayraktar diyorlar. Bu da enteresan bir durum. Ben Türkiye'de iktidar yanlısı medya bunu böyle büyütüyor diye düşünüyordum. Orada da sadece bana bile iki kere geldi.”
İsmail Saymaz, birçok konuda farklı yorumlar yapsa da gazetecilik mesleğinde objektif olmaya çalışan bir isim. Linç edilme ihtimaline rağmen Halk Tv’de bu gerçekleri söylemesi, onun objektif gazetecilik yanında birileri hala yok saysa, ‘dron’ diye küçümsese de büyük bir başarının tespiti ve hakkının teslim edilmesidir.

İsmail Saymaz'ın stüdyoda canlı bağlantı ile Bayraktar SİHA'ların başarısını anlattığı dakikalarda konukların stüdyodaki sessizliği ve yüzlerinin düşmesi de gösteriyor ki kendi ülkesinin başarısına sevinemeyen insanlarımız ne yazık ki var bu memlekette ve ne yazık ki sesleri daha çok çıkıyor.

İsmail Saymaz, bu başarıyı bizzat görmüş ve bu gururu yaşamış ki, Halk Tv şürekasına dolaylı yolla da olsa  iyi saydırmış.