SAYAÇ OKUMAYA DÜZENLEME GETİRİLDİ

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkililerinden alınan  bilgiye göre, elektrik dağıtım şirketlerinin sayaçları periyodik olarak 25 ila 35 günü kapsayacak s&u

SAYAÇ OKUMAYA DÜZENLEME GETİRİLDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yetkililerinden alınan  bilgiye göre, elektrik dağıtım şirketlerinin sayaçları periyodik olarak 25 ila 35 günü kapsayacak süreçte okutup işlem yapmasına karar verildi. Böylece elektrik faturalarının 25 günden az 35 günden daha uzun dönemi kapsamayacak şekilde düzenlenmesi esas alındı. 

Yoğun tüketici şikayetleri üzerine ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldığını kaydeden yetkililer, uygulamayla faturaların aylık periyotları kapsayacak şekilde düzenlenebilmesine olanak sağlanacağını belirtti. 

Mevzuatın gerektirdiği özel hdigerer dışında aynı ay içerisinde birden fazla faturalama yapılmasına engel olacak yeni düzenlemeyle taksitlendirmeler hakkında da yenilikler öngörüldü. 

TAKSİTLENDİRME YAPILABİLECEK 

Yeni düzenleme, bir yılı geçmemek üzere 3 ay ve üzeri tüketim dönemlerini kapsayan faturalar için tüketicinin talep etmesi halinde vade farksız taksit uygulamasına imkan sağladı. 

FATURALAR ŞEFFAFLAŞACAK 

EPDK serbest tüketicilik sürecinin sağlıklı işleyebilmesi ve serbest tüketicilerin hak ve yükümlülüklerini daha iyi takip edebilmeleri için de bazı düzenlemeler yaptı.Faturalarda artık hangi kapsamda elektrik tedarik edildiği, taahhüt olup olmadığı, taahhüdün sona erme tarihinin ve kaçıncı ayında bulunulduğu ve taahhüdün bozulmasının ardından cezai ücret veya cayma bedelleri gösterilecek. 

OKUNDU BİLDİRİMİ BIRAKILACAK 

İkili anlaşmayla elektrik temin eden tüketicilere dağıtım şirketi tarafından sayaç okunduktan sonra okuma bildirimi bırakılması ve anılan tüketicilere gönderilecek faturaların, tahmini tüketim değerleri yerine sayaçta okunan değerler üzerinden düzenlenmesi hüküm altına alındı.