'Şaka Yapmıyorum'

Yunanistan'ın, Ege Denizi'nde provokasyonları devam ediyor. Lozan ve Paris Antlaşmaları ile kurulan dengeleri bozan Yunanistan, silahlandırılmaması gereken adaları, uluslararası hukuku çiğneyerek askerlerle donattı. Yunanistan'ın bu hareketlerine en büyük tepki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

'Şaka Yapmıyorum'

Ege Denizi'ndeki adaları silahlandırmaya başlayan Yunanistan'a son kez uyarıda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ege'de düzenlenen Efes-2022 Tatbikatı'nda dikkat çeken ifadeler kullandı.

 Erdoğan'ın "Şaka yapmıyorum, felaket olur" sözleri Yunanistan basınında geniş yankı uyandırdı. Yunan gazeteleri Erdoğan'ın "Bir gece ansızın geleceğiz" sözlerini son dakika notuyla manşetlerine taşırken, "Türkler, ABD ve AB'ye rağmen askeri tatbikatlarla ilerliyor" gibi ifadeler kullandı.

Yunanistan’ın  Türklerin vatan söz konusu olduğunda her şeyin teferruat olduğu gerçeğinden haberi yok anlaşılan. Yine Yunanistan’ına her bir Türk’ün vatan ve bayrak uğruna yapamayacağı çılgınlıktan haberleri de yok.

Yunanistan, Türkiye’nin tüm olgunluğuna ve barıştan yana izlediği politikasına karşı Ege’nin şımarık çocuğu edasıyla artistlik yapmasının, Kardak adası krizindekine benzer kararlılıkla sonuçlanabileceği  ihtimalini de anlaşılan unutmuş gibi.

Beşparmak dağlarında aldıkları askeri darbeyi de unutmuş zavallı Yunanlılar.

Türkiye’nin kırmızı çizgisine adım atmanın, milli konulardaki hassasiyeti test etmenin bir bedeli olur ve bu bedel genellikle ağır olur.

Yunanistan eğer bir macera arıyorsa ve buradan bir sonuç bekliyorsa, bulaşacağı ülke Türkiye olmamalı. Buna rağmen eğer bir eblehlik gösterir de  adım atarlarsa bir gece ansızın tepelerine binilir ve gereği misliyle yapılır.