Şahinoğlu: Şehir Merkezine Yakışmıyor

Ömer Enes YILAR/Sarayatik Mahallesi Muhtarı Aytaç Şahinoğlu, mahallenin kentsel dönüşüme girmesinin şart olduğunu belirterek: 'Yıkılan binaların yeri de estetik ve görsel açıdan kötü bir görüntü sergiliyor. Şehrin hiçbir yerine ve özellikle şehir merkezindeki bir mahalleye bu görüntü yakışmıyor' dedi.

Şahinoğlu: Şehir Merkezine Yakışmıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın en eski mahallelerinden biri olan Sarayatik Mahallesi’ndeki yapı stokunun eski olması ve yaşanan depremlerle birlikte bu mahallede bulunan konut ve iş yerlerinin birçoğunun hasar alarak yıkılması mahallenin kentsel dönüşümle yenilenmesi için büyük bir fırsat oluşturuyor.

MAHALLE TARİHİ YAPISINA UYGUN OLARAK KENTSEL DÖNÜŞÜME ALINMALI

Yaklaşık 65 Yıllık Hacı Ziya Bey Hamamı’nı da bünyesinde barındıran Sarayatik Mahallesi’nin yapılacak kentsel dönüşüm ve kurulacak nostaljik ticarethanelerle şehir merkezine yeni bir yaşam alanı da kazandırılmış olacak. Konuyla ilgili görüşlerini adlığımız Sarayatik Mahallesi Muhtarı Aytaç Şahinoğlu, mahallenin kentsel dönüşme girmesinin şart olduğunu vurgulayarak: “Depremde yıkılmayan, ağır hasar almayan binalar ise yorgun ve bina olarak da bayağı eski 50 60 yıllık binalar. Mahallemizin kentsel dönüşüme girmesi şart” dedi.

ELAZIĞ’IN EN ESKİ MAHALLESİ

Mahallede yıkılan binaların yerine bir tane bile bina yapılmadığını vurgulayarak sözlerine devam eden Muhtar Şahinoğlu şu ifadeleri kullandı: “Sarayatik Mahallemiz Elazığ'ın en eski mahallelerinden bir tanesidir. 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanılan depremde mahallemizin 3’te 1’i yıkıldı. Halen birçok orta hasarlı evlerimiz var, bunların da çoğu ağır hasara dönecek. Depremde yıkılmayan, ağır hasar almayan binalar ise yorgun ve bina olarak da bayağı eski, 50 60 yıllık binalar. Mahallemizin kentsel dönüşüme girmesi şart. Devlet eliyle veya belediyeye kaynak aktarılarak bizim gibi eski yapı stokundan oluşan mahallelerin tamamının kentsel dönüşüm kapsamında yapılarak yenilenmesi lazım. 24 Ocak 2020 tarihinde oluşan deprem sonucunda ağır hasar alıp yıkılan, bir tane binanın yapımına başlanmadı. Çünkü vatandaş bir araya gelemiyor veya müteahhitler fazla para talep ediyorlar. Bu yıkılan binaların yeri de estetik ve görsel açıdan kötü bir görüntü sergiliyor. Şehrin hiçbir yerine ve özellikle şehir merkezindeki bir mahalleye bu görüntü yakışmıyor. Bir an önce kentsel dönüşüm ile alakalı çalışma başlatılıp bu eski yapı stoku yenilenmelidir.