Sahadan Haberiniz Var Mı?

AK Parti'nin Kızılcahamam'da yaptığı kamp sona erdi. 2023'te yapılacak genel seçimlere hazırlık startının verildiği kampta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekilleriyle baş başa ve gruplar halinde görüştü.

Sahadan Haberiniz Var Mı?

Sosyal medyaya bakılarak bir sonuca varılamayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben daha önce de söylüyordum ‘Twitter cıvıtır’ diye. Ben sosyal medyaya böyle bakıyorum. Biz sahaya bakarız." dedi.

Sosyal medya ile iktidar olunmayacağını da sözlerine ekleyen Erdoğan, “Seçim sosyal medyada değil, sahada kazanılır. Bizim için sosyal medya söylemleri değil, sahada milletin ne dediği önemli.” ifadelerini kullandı.

Milletvekillerine,  "Rahat olun. Bu seçimleri de alacağız. Biz çok çalışacağız. Gayret edeceğiz. Biz iyi görünüyoruz, iyi durumdayız." diyen Erdoğan’ın seçimlerin kazanılacağına dair rahat tavırlarına karşılık sahada durumun çok da rahat olmadığı görülüyor.

Erdoğan’ın “Seçim sosyal medyada değil, sahada kazanılır” söylemi elbette önemli. Sosyal medyanın etkili ve etkin olduğu kesimlerin sesi  çok çıksa da asıl seçmen daha çok kendi dünyasında  ve  hayatın ter türlü  cefasını çeken kesim.
Ekonomik tablonun yakıp yıktığı, insanların psikolojisinin bozulduğu bir ortamda sahanın güllük gülistanlık olmasını beklemek, toplumu okumamak ve yaşananlardan bihaber olmaktır ki bu da siyasetin doğasına ters bir durumdur. 

Sosyal medyayı da çok küçümsememek gerek. Sonuçta tüm olumsuzlukların kaynağı ve yayılma mecrası bu alan.  Kaldı ki sosyal medyanın Ak Partililer tarafından da aktif kullanılması ve doğruların cesurca paylaşılması gerekmez mi?
Göçmen politikaları ile öne çıkan ve birçok kesimin tepkisini çeken Tanju Özcan bile kendi doğrularını cesurca ortaya koyarken Ak Partili milletvekilleri ve diğer seçilmişler, Erdoğan’ın paylaşımını paylaşmaktan öte ne söyleyebiliyorlar ki?
Elbette ki seçimlerin sonucunu belirleyecek olan sosyal medya değildir. Ancak Ak Parti’nin sahadaki durumu hakkında da olumlu kanaat bildirecek kitlenin oranı konusunda iyimser olunacak bir tablo da çok görünmüyor gibi…