Sağlık Çalışanları Dikkat! Yasa Düzenlemesi Geri Çekildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz günlerde doktorlarla ilgili açıkladığı maaş zamlarının ardından sağlıkçılar gösteri düzenlemişti. Sağlıkçıların tepkisinin ardından komisyona geri gönderilen 6 madde, Sanayi Komisyonu'nda görüşülerek kanun teklifinden çıkarıldı. Doktorlara yönelik zamla ilgili düzenleme, Sağlık Komisyonu'nda yeniden görüşülecek.

Sağlık Çalışanları Dikkat! Yasa Düzenlemesi Geri Çekildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz haftalarda doktorlara yönelik maaş zammı yapılacağını açıklamasının ardından sağlıkçılar gösteri düzenlemiş ve duruma tepki göstermişti.

MADDELER KOMİSYONA GERİ ÇEKİLDİ
Sağlıkçıların tepkisinin ardından TBMM Genel Kurulunda Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ihdas edilen doktor ve diş hekimlerine yönelik ek gösterge ve ek maaş getiren maddeler Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'na geri çekildi.

KOMİSYON BUGÜN TOPLANDI
Komisyon bugün toplanarak Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ihdas edilen, sağlık personelinin özlük haklarına ilişkin düzenlemeleri içeren 2, 3, 4, 5, 6 ve 7. maddelerin torba yasasından çıkarılmasına karar verdi.

SAĞLIK KOMİSYONU'NDA GÖRÜŞÜLECEK
Diğer yandan özlük haklarına ilişkin düzenleme, Sağlık Komisyonu'nda daha geniş çaplı şekilde görüşülecek. Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, yeni maddelerin tüm sağlık çalışanlarını kapsayıcı şekilde olmasını memnuniyetle karşılayacaklarını dile getirdi.

NELER YAŞANMIŞTI?
Meclis'te görüşülen torba yasaya ek bir madde koyarak pratisyen hekimlere 2 bin 500, uzman hekimler ve diş hekimlerine ise 5 bin lira zam yapıldığı duyuruldu. Düzenlemenin kabul edilmesiyle pek çok sağlık çalışanı sosyal medya hesabından tepki gösterip iş bırakacağını söyledi. Başta ebe ve hemşire gibi hekim olmayan sağlıkçılar zam dışı kaldıkları için düzenlemeyi eleştirirken hekimler de nasıl bir zam alacaklarını anlamadıklarını kaydetti.