SAC EKMEĞİNİN FİYATI BELLİ OLDU

Bazlamada rayiç bedelinin 31 Ocak 2017 tarihinde belirlendiğini ancak 15 gün itiraz süresinin olduğunu ve bu nedenle beklediklerini ifade eden Fırıncılar Odası Başkanı Karako&ccedi

SAC EKMEĞİNİN FİYATI BELLİ OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bazlamada rayiç bedelinin 31 Ocak 2017 tarihinde belirlendiğini ancak 15 gün itiraz süresinin olduğunu ve bu nedenle beklediklerini ifade eden Fırıncılar Odası Başkanı Karakoç, bu sürenin dolmasıyla da bundan sonra Elazığ’da halk arasında sac ekmeği olarak bilinen bazlamanın 300 gramının 1.5 TL’den satılacağını kaydetti. Bazlama üretimi yapan ve odaya kayıtlı bulunan 23-24 üyenin olduğunu ancak Elazığ’da 100’ün üzerinde bu tür işletmenin bulunduğunu belirten Karakoç, son yönetmeliğe göre unlu mamuller üzerinde ruhsatı olanların bazlama üretimi yapabildiğini ifade etti. Karakoç, Lokantacılar Odası’yla da görüşeceklerini ve tarifede ortak hareket edeceklerini vurguladı.

 

RUHSATSIZ YERLERE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

 

Merdiven altı olarak tabir edilen, ruhsatsız bir şekilde bazlama üretimi yapan işletmelere müsaade etmeyeceklerine dikkat çeken Karakoç, “Bu anlamda elimizden gelenin fazlasını yaptık. Belediye ile de bu konuda devamlı diyalog halindeyiz. Bu işletmelerin en azından ruhsatlandırılması için elimizden geleni yapacağız. Belediye elbette bu tür yerleri denetlemekle görevli tamam ama bazen gözden kaçmış olabilir. İşte bu noktada vatandaşlarımızdan duyarlılık bekliyoruz ve böyle ruhsatsız çalışan işletmeleri bildirmelerini istiyoruz” dedi.

 

FIRINCILAR ARASINDA BİRLİKTELİK SAĞLANAMIYOR

 

Elazığ’da 250 gram ekmeğin fiyatının 1 Lira 25 Kuruş’a yükseltilmesi ile ilgili alınan kararın neden uygulanamadığına da değinen Fırıncılar Odası Başkanı İlhami Karakoç, “Normal rayici uygulayamamamızın en büyük nedeni fırıncı esnafının kendisidir. Kendi aramızda maalesef sıkıntılar yaşadık ve birliktelik sağlayamadık. Oysa biz bu rayiç kararını 2014 yılında aldığımızda unun torbası 51 TL’ydi, şu anda 71-72 TL. Maya 25 TL’ydi, şu anda 55 TL. Yani tüm giderler en az yüzde 30-40 artmışken fırıncı esnafının daha fazla mağduriyet yaşamaması adına bu rayiç bedelinin uygulanmasını kararlaştırdık. Ama fırıncılar arasında yaşanan rekabet dolayısıyla ekmek satışları 1 Lira 25 Kuruş’tan yapılamadı. Taban ve tavan fiyatlar arasında satış yapıldığı için bizler de müdahale edemiyoruz. Bunun en büyük zararını yine esnafımız kendisi çekiyor. Allah fırıncılarımıza düşünerek hareket etmeyi nasip etsin” diye konuştu.