Rivayet Siyaseti

Her alanda olduğu gibi siyaset de boşluk kabul etmez. Siz bir alanda bir boşluk ve zafiyet oluşturursanız, bu boşluğu birileri anında doldurur ve sonuçta mağdur ve mahcup olan siz olursunuz.

Rivayet Siyaseti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği gibi Hazine ve Maliye Bakan yardımcısı Nurettin Nebati’nin ilimize geleceği ve ETSO’da yapılacak teknik bir toplantıya katılacağı ve ardından Valilik, Belediye ve Ak Parti’yi ziyaret edeceği duyurulmuştu.

Bir gün sonra Bakan yardımcısı Nebati’nin programının ertelendiği duyurulmuş ancak gerekçe belirtilmemişti.

Bu boşluğu gören bazı meslektaşlarımız bunu il protokolü arasında yaşanan krize bağlamış, MHP İl Genel Meclis üyeleri de toplantının Ak Parti il binasında yapılmasına tepki gösterdiği için Bakan yardımcısının programının iptal edildiği ifade edilmişti.

Şimdi biz de buradan biraz da ironi yaparak farklı bir gerekçe ortaya koyabilir ve geçtiğimiz günlerde eski bakan Berat Albayrak ile kameralardan uzak bir yerde görüşen Nurettin Nebati’nin, Damat  Albayrak’ın yeniden göreve dönmesi için Anadolu’yu gezerek kulis yaptığı, bunu öğrenen İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun  önüne geçmek için programı engellediği ifade ediliyor diyebilirdik.

Dememiz o ki, siyasette boşluk oluşturursanız, bunu dolduracak çok olur. Keşke yetkili ve resmi bir platformdan ertelenme gerekçesinin ne olduğu açıkça ifade edilseydi de bu tür dedikodulara kapı açılmasaydı. Bu yapılmayınca ortaya rivayet siyaseti çıkıyor ki bunun da faturası siyasete kesiliyor. 

Bu durum ortaya koydu ki şehrin sorunlarına çözüm olamayan zihniyet ve siyaset, kendi kapısının önünü temizlemekten bile aciz ve dirayetsiz.