Rektör Göktaş: Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü Şükran Ve Saygıyla Yad Ediyoruz

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Rektör Göktaş: Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü Şükran Ve Saygıyla Yad Ediyoruz

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cumhuriyetimizin kurucusu ve milli mücadelemizin önderi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 83. yılını şükran ve saygıyla yad ediyoruz. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O’nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşıyoruz.

Atatürk’ü anlamak, O’nun çizdiği çağdaşlık yolunda ilerlemek, geleceğin Türkiye'sini ortaya çıkarmak ve genç nesillere onu ve ideallerini aktarmak konusunda bizlere büyük görevler düşmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, zor şartlar altında önderlik ettiği İstiklal mücadelesinin kazanılmasının ardından kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile bizlere demokratik bir Cumhuriyet, bağımsız bir ülke bırakmıştır. İnanıyorum ki gelecek nesillerimiz, emanet aldığı Türkiye Cumhuriyeti’nin; değerlerini, ideallerini hep ileriye taşıyacak ve sorumluluk bilinci ile ülkesine her daim sahip çıkacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 83. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”