Rekabet Mi Rol Çalmak Mı?

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, pazartesi günü ilimize gelerek bir takım açılış ve toplantılara katılacak.

Rekabet Mi Rol Çalmak Mı?

Bu ziyareti fırsat bilen ilimizdeki eğitim sendikaları, daha önce dile getirip imza kampanyaları düzenledikleri öğretmenevi başta olmak üzere diğer taleplerini güçlü ve yüksek sesle bir kez daha dile getirmek amacıyla sosyal medya üzerinden de kampanya başlattılar.

Memursen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen,  cumartesi akşamında bununla ilgili karar alıp Pazar akşamı saat 20.00'de Twitterda #BakanÖzerElazığaMüjde etiketiyle bir hashtag çalışması yapacağını açıklamıştı.
Bir gün önce yapılan bu açıklamadan  sonra Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen de bugün, “Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer'in Elazığ ziyaretinden dolayı bugün 19.23'te #ElazigSomutAdimBekliyor 
etiketi ile twitter gündem çalışmamız olacaktır. Desteğiniz ile sesimiz daha gür çıkacaktır” açıklamasında bulundu.

Daha önce açıklanmış bir uygulama ve kampanyayı taklit edip hatta saat olarak öne geçmek ne kadar etik ve sorumlu sendikacılıktır bilinmez ama özgün proje üretemeyip benzer bir uygulamayı taklit etmek çok da şık durmadı.
Türk Eğitim-Sen’in bu davranışını, “zaten bakan öğretmenevi ve diğer konularda müjdeler verecek,  bunu kendi hanemize de artı olarak yazdırmak için bir atraksiyon da biz yapalım” düşüncesinin bir tezahürü olarak değerlendirmekten başka bir izahını bulamadık.

Her alanda olduğu gibi kendi kadar özgün olmak da gerekir. Taklit etmek belki sorunlu olabilir ama taklit edilmek, takdir etmek demektir ve bu konuda Eğitim-Bir-Sen taklit edilen konumundadır.