Reis için Çekil!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak AK Parti 30'uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, cuma günü Kızılcahamam'da başlayacak.

Reis için Çekil!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak AK Parti 30'uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, cuma günü Kızılcahamam'da başlayacak.

Pandemi döneminde yapılamayan ve iki yıl sonra yapılacak olan kampa, bakanlar, bakan yardımcıları, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Genel Merkez Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu, Siyasi Erdem ve Etik Kurulu, Kurucular Kurulu, Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları MKYK üyeleri, milletvekilleri ile birim başkan yardımcıları katılacak.

Kampta, parti çalışmaları yanında Güvenlik ve Dış Politika konularında; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu sunum yapacak.

Toplantıda ekonomi, enflasyon gibi hayati konuların da gelmesi kuvvetle muhtemel. 

Bunlarla birlikte son zamanlarda anketlerde ortaya çıkan ve yüzde 20’lere varan kararsız seçmenin çoğunluğunun Ak Parti’den kopan kesim olduğu ve bunun geriye döndürülmesi noktasında nasıl bir çalışma yapılması gerektiğinin de görüşülmesi gerekiyor.

Ak Parti, 20 yıllık bir süre zarfında önemli başarılara ve hizmetlere imza atmış ancak gelinen noktada oylarını yüzde 50’lerden yüzde 30’lara geriletmiştir.

20 yıl süresinde aldığı hizmetin karşılığını oylarıyla ve desteğiyle gösteren ve her defasında Ak Partiyi tek başına iktidar eden yüzde 20 gibi önemli oranda bir kitlenin partiden uzaklaşma sebepleri ve bunlara sebebiyet veren Ak partili yöneticilerin hatalarının da bu kampta görüşülmesi gerekir.

Ve yine bu kampta halkın beklediği ve yeniden destek için birinci şart koştuğu partinin yenilenmesi konusunun da gündeme gelmesi gerekir.

Hatta kurumsal kimliği koruma adına yüzde 30’un korunup yüzde 70’inin tümüyle yenilendiği bir Ak Parti ile toplum ve seçmen huzuruna çıkmak da kampın konusu ve gündemi olmalı.

Bizlerin mevcut isimlerle ve seçilmişlerle hiçbir sorunumuz ve derdimiz yok. Ancak Ak Parti’de bir yeniden bir çıkış, heyecan ve başarı bekleniyor ve isteniyorsa, “Reis için gerekirse ölürüm” diyenlerin ölmesine gerek yok. “Artık yeniler gelmeli” deyip Reis için izzet-i ikbal ile bab-ı hükümetten çekilmeleri yeterli.

 Hem hanginizin kendi oy potansiyeliniz, çevreniz ve kitleniz vardı? Her biriniz halkın Reise olan teveccühü, güveni ve desteği ile bir yerlere seçildiniz. Yani geldiğiniz tüm makamları zaten Reis’e borçlusunuz. Bugüne kadar Reis size hep iyilik ve güzellik yaptı ve omzunda taşıdı. Siz de bir kez Reis için bir adım atın ve gösterin samimiyetinizi, davaya ve lidere bağlılığınızı…

Dediğimiz gibi bizim şahıslarla hiçbir işimiz olmaz. Kendileri ve partileri için bu tavsiyelerde bulunuyoruz. Yoksa değişik partilere mensup renkli bir Elazığ Milletvekili tablosu, bizim ve diğer medya kurumları için de renkli haberlerin oluşmasına vesile olur ki bizim mahalle bu tür renkliliklerden çok hoşlanır.