Prof.Dr. Bulut: Biz Etle Tırnak Gibiyiz
Projenin ilk ayağının Diyarbakır'da gerçekleştirildiğini aktaran Bulut,'Bizim farklılıklarımız zenginliklerimizdir
Projenin ilk ayağının Diyarbakır’da gerçekleştirildiğini aktaran Bulut,”Bizim farklılıklarımız zenginliklerimizdir. Biz et ile tırnak gibiyiz. Bu projeyle amacımız bunu kanıtlamak. 9-10 Mayıs’ta Arıcak ilçesinde yapılacak olan Ters Lale Festivali’ne burada çocukları eğitim gören iki ayrı aileyi misafir edeceğiz ve bu dalga dalga tüm ülkeye yayılacak” dedi.
Bulut sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu hafta sonu nasip olursa 9 Mayıs’ta Arıcak'ta yapılacak olan Ters Lale Festivali'nde Annemler Size Gelecek Projesinin ikinci ayağını da gerçekleştireceğiz. Annemler Size Gelecek Projesi ülkemizin batısı ve doğusu arasındaki yıkılmaya yüz tutmuş kardeşlik köprülerini yeniden yapmak yeniden onarmak yeniden restore edebilmek amacıyla planlanmış bir projeydi. Projemizin temel hedefi bölgelerimiz arasındaki etnik farklılıkları mezhep farklılıklarını kimlik farklılıklarını maalesef yıllardır bize sanki farklılıkmış ötekiymiş izlenimi verdirilen bizi birbirimizden ayırmaya bölmeye parçalamaya çalışmak amacıyla gündeme getirilen en büyük zenginliğimiz olan o farklı kimliklerimizi tekrar gerçek anlamına ulaştırabilmek. Son zamanlarda yaptığımız çalışmalarda bölgemize gelen üniversite öğrencilerinin özellikle Batıdan, Kuzeyden, Karadeniz’den, Trakya'dan, Ege'den, İç Anadolu'dan gelen Akdeniz'den gelen ağırlıklı olarak Türk kimliği taşıyan öğrencilerimizin ailelerinin doğu ve güneydoğudaki Kürt, Zaza, Alevi, Çerkez bütün bunların sayılarını artırabiliriz.’’dedi.
Prof.Dr.Bulut;’’Biz bu projeyle farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu ve aynı hedefe aynı ideale tek vatan tek bayrak tek millet idealine temel anlamda halk anlamında toplumsal anlamda aynı mücadeleyi verdiğimizi göstermeye çalışıyoruz. Bunun için de annelerimiz olmazsa olmazımız. Çocuklarımızı bazı alışmışlıktan kaynaklanan kültürel farklılıkların ayrımcılığa sebep olan kazanılmış ayrıcalık duygularıyla bu bölgeye gönderdiklerini önyargılarla bölgeye gönderdiklerini biliyoruz. İşte o annelerimize bölgemizde yaşayan etnik kökeni farklı annelerimizin de sadece anne olmak açısından bir farklılığı olmadığını ispatlamaya çalışıyoruz. Bu aşamada 9 Mayıs'ta Ters Lale Festivalini de bu çalışmanın bir parçası haline getirdik. İnşdigerah bu aktivitemizde birisi Kocaeli’den birisi Aydın'dan 2 farklı aileyi üniversite öğrencisi ailelerimizi çocukları üniversite öğrencisi olan iki aileyi Arıcak’ta misafir edeceğiz. ‘’diye ifade etti
.