Prof. Dr. Yasemin Açık, Yılın En Başarılı İş Kadını Seçildi

GAP Gazeteciler Birliği'nin geleneksel olarak düzenlediği 'GAP Oscarı' ödül töreninin 15'incisi gerçekleştirildi. Programda ELİKAD ve SEZA Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık'ta 'Yılın En Başarılı İş Kadını' ödüle layık görüldü.

Prof. Dr. Yasemin Açık, Yılın En Başarılı İş Kadını Seçildi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Törene TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu,  Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, AK Parti MKYK Üyesi TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye’den ve Yurt dışından gazeteciler, siyaset ve İş adamları ile çok sayıda davetli katıldı.

KIYMAZ: “BU ORGANİZASYONDA SİZLERLE BİRLİKTE OLMAK ÇOK GÜZEL” 
Programda konuşan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, organizasyonun dolu dolu geçtiğini belirterek, “Bu süreçte ülkemizde uluslararası alanda insanlığın, dünyanın, içinde yaşadığımız kentin daha refah daha mutlu ve daha huzurlu yaşanması için emek veren alın teri döken kurum ve kuruluşları ödüllendirdiğimiz bu organizasyonda sizlerle birlikte olmak çok güzel. Organizasyonumuza katılım sağlayan değerli konuklarımızdan daha önce katılanlar iyi bilirler. Bu organizasyonun her dakikası harika geçiyor. Bu nedenle ben ödülümü aldım deyip çıkan mutlak suretle önemli şeyler kaçıracak. Bu nedenle bu programa birlikte başladık birlikte bitirelim istiyorum. Gelen konuklar para harcayarak bütçe harcayarak insanları buraya getirmek mümkün değildir. Buradaki herkes birbirinden değerli insanlar.” dedi.

Prof. Dr. Yasemin Açık, Yılın En Başarılı İş Kadını Seçildi

GÜRKAN: BU İMKANI VEREN GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA TEŞEKKÜR EDERİM 
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, önemli bir programa ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, “Çok değerli milletvekillerimiz, meclis başkan vekillerimiz, il başkanlarımız, genel başkanlarımız, Cumhurbaşkanlığı danışmanlarımız, sanatçılarımız, devlet adamlarımız, siyaset adamlarımız, valimiz daha ismini sayamadığım nice başarılı insanların bir masa etrafında toplandığı ve bir salonda bulunduğu yerde hitap etmeye nail oldum. Bu imkanı veren GAP Gazeteciler Birliği başkanlığına teşekkür ederim.” diye kaydetti.

ÇALIK: “GAZETECİLİK DENEYİMİNİ ULUSLARARASI ALANA TAŞIMIŞ VAZİYETTE” 
AK Parti MKYK Üyesi TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, GAP Gazeteciler Birliğinin önemli programlara imza attığını ifade ederek, “çok kıymetli Milli Savunma Başkanım, değerli valim, çok kıymetli milletvekillerim, değerli bakanım Yaşar Topçu, Erbil’den gelen kıymetli bakanımız, değerli Kırgızistan büyükelçimiz, Irak’tan, İran’dan, Romanya’dan gelen çok kıymetli misafirlerimiz, iş adamlarımız, Van’dan ve tüm bölgeden Malatya’ya gelen, dört dörtlük şehrimize gelen bütün güzel insanlara hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum. Bugün tek başına bir ordu olan Zeynel Abidin Kıymaz’ın programındayız ve Zeynel abi yıllara mahzen gazetecilik deneyimini hem bölgeye hem Türkiye’ye hem de uluslararası alana taşımış vaziyette.” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Yılın Devlet Adamı Ödülü KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, En Başarılı Büyükelçi Ödülü Kırgızistan Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev’e, Yılın Valisi Ödülü Hakkâri Valisi İdris Akbıyık’a, Yılın Başarılı Siyasetçisi Ödülü TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın’a Yılın Belediye Başkanı Ödülü Malatya Büyük Şehir Belediye Başkanı Selahhattin Gürkan’a, Yılın Bürokratı Ödülü Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yalçın Topçu’ya, Yılın İlçe Belediye Başkanı Ödülü Samsat Belediye Başkanı Halil Fırat’a, Yılın İş Adamı Ödülü Serbend Yönetim Kurulu Başkanı Musa Yıldırım’a, Yılın Sanatçı Ödülü Kahtalı Mıçe’ye, Yılın Akademisyen Ödülü Prof. Dr. Kürşat Zorlu’ya verildi. 
Elazığ İş Kadınları Derneği ve Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık’a da en başarılı iş kadını ödülü verildi.