PROF. DR. YASEMIN AÇIK, TÜRKİYE'NİN 100 KADIN GİRİŞİMCİSİ ARASINDA YER ALDI

Fast Company Dergisi tarafından  'Kadın Kurucular 100' başlığıyla hazırlanan Türkiye'nin 100 kadın girişimcisi listesinde Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof Dr. Yasemin Açık 7. Sırada yer aldı. Türkiye'nin iş dünyası ve girişimcilik dergisi Fast Company Dergisi'nin ülkemizde kadınlar tarafından kurulan 100 büyük şirkete yer verdiği araştırmada Prof. Dr. Yasemin Açık, bölgemizde Cumhuriyet tarihinin en büyük özel sektör yatırımı olan Seza Çimento yatırımı ile yer aldı.

PROF. DR. YASEMIN AÇIK, TÜRKİYE'NİN 100 KADIN GİRİŞİMCİSİ ARASINDA YER ALDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’de bu alanda yayınlanan ilk araştırma olan “Kadın Kurucular 100” listesinin yer aldığı derginin Nisan sayısında farklı sektörlerde yatırım yapan 100 kadın girişimciye yer verildi.      

Araştırmada,  dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Türkiye’de de yolun başındayız. O nedenle kadın girişimci ve patronların başarı öykülerini paylaşmak, onların yarattığı farkların altını çizmek hâlâ çok önemli olduğu ifade edilerek, “Kadın Kurucular 100” listesini hazırlarken bunu göz önüne aldık. Türkiye’de milyar düzeyinde ciro yapan şirketler kuran, birkaç yılda milyonlarca TL’yi yakalayan kadınlar olduğunu ancak bu listelerde görmek mümkün” değerlendirmesi yapıldı.

 Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fast Company Dergisi’nde yayımlanan araştırma ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin en büyük 100 kadın girişimcisi arasında yer almaktan Elâzığ adına mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Elazığ’a olan vefa borcumuzu ödemek ve şehrimizin kalkınmasına katkı sağlamak amacıyla yaptığımız yatırımın her platformda takdir görmesinden memnuniyet duymaktayım. Bir yandan şehrimizin  kalkınması için gayret ederken diğer yandan da Elâzığ’ımızı her platformda gururla temsil edebilmek, mutluluğumuzu daha da artırmaktadır. İş dünyası ve girişimcilik dergisi Fast Company tarafından yayımlanan araştırma da bu anlamda Elazığ’ımızı temsil etmek açısından önemlidir. Elazığ için çalışmaya, üretmeye, emek vermeye  durmaksızın devam edeceğiz” dedi.