Prof.Dr. Koca : 'Hedefimiz Bölgedeki Hasta Hizmetini Artırmak'

Doğu Anadolu Romatoloji Derneği Tarafından Düzenlenen 2. Romatoloji Eğitim Kampı Bilimsel Toplantısı Elazığ'da Yapıldı.

Prof.Dr. Koca : 'Hedefimiz Bölgedeki Hasta Hizmetini Artırmak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fırat Üniversitesi Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programda, romatizmal hastalıklarda akciğer tutulumları tüm yönleriyle ele alındı.

Programın ilkinin online olarak düzenlendiği etkinliğin ikincisi Hibrit yöntemiyle gerçekleşti. 

Hem fiziksel ve hem de çevrimiçi olarak katılım sağlanan seminerde 40 yakın bilim insanı yer aldı. Çevre illerden Elazığ’a gelen Romatologlar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanları ile ‘Bağ Dokusu Hastalıkları Ve Solunum Sistemi Tutulumları’ konuşuldu.

Alanında uzman birçok ismin sunum yaptığı programda Doğu Anadolu Romatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Süleyman Serdar Koca, derneğin çalışmalarından bahsetti. 

Ramatoloji bilimine katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Süleyman Serdar Koca, bu türde yürütülen bilimsel çalışmaları arttırarak devam edeceklerini söyledi. 

Prof. Dr. Koca, bilimin gelişmesine ve Romatoloji alanına katkı sunmaya hedeflediklerini bildirdi. 

Konuşmasında bu tür çalışmaların önemine değinen Koca, ‘’Bu yöndeki toplantılar bölgemizdeki bilimin gelişmesine katkı sunmakta, dolayısıyla hasta hizmetini de daha ileri taşımaktadır. Tıp alanında son yıllarda inanılmaz gelişmeler söz konusu. Buna şahit olmaktayız. Romatoloji de en çok gelişimin ilerlemenin kat edildiği alanlardan birisidir. Elazığ merkez yerleşik olan Doğu Anadolu Romatoloji Derneğimiz bugün burada göğüs hastalıkları ve Romatoloji iş birliği ile romatizmal hastalıklardaki akciğer tutumlarını ele almaya çalıştı. Bu yöndeki bilimsel toplantılar bölgemizdeki bilimin gelişmesine katkı sunmakta, dolayısıyla hasta hizmetini de daha ileri taşımaktayız.” dedi