Prof. Dr. Görür: 'Bingöl'de 7'ler mertebesinde deprem bekleniyor'

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Deprem Uzmanı hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür Bingöl'de 7 şiddetinde deprem beklendiğini açıkladı.

Prof. Dr. Görür: 'Bingöl'de 7'ler mertebesinde deprem bekleniyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Deprem Uzmanı hemşehrimiz Prof. Dr. Naci Görür'den Bingöl için korkutan uyarı. Prf. Dr. Görür, Bingöl'de 7'ler mertebesinde deprem bekliyoruz diyerek: "Arkdaşlar,  kısa süre önce Bingöl Ortaçanaklı’da 4,2’lik deprem oldu. Burası KAF ile DAF’ın kesim moktasına uzak değil, DAF zonunda ve Karlova-Bingöl arasında. Bu aralıkta 7’ler mertebesinde bir deprem bekliyoruz. En son deprem 1866 ve 7,2 büyüklükte." açıklamasını yaptı.

UYARILAR DİKKATE ALINMALI

Geçtiğimiz günlerde Hakimiyet Gazetesi'ne özel açıklamalar yapan Fırat Üniversitesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy da benzer bir açıklama yaparak Bingöl ve çevresini uyarışmıştı. Prof. Dr. Aksoy şu açıklamayı yapmıştı:

“27 Aralık’taki Elazığ depremi öncesi de hatırlarsanız 4 civarı birkaç deprem yaşadık ve ardından 5.6’lık büyük bir deprem meydana geldi. Bu bölge artık riskli hale geldi. Bölgede zaten büyük bir deprem bekleniyor. Bunu tarihsel verilere dayanarak söylüyoruz. Bu 4 civarı deprem sonrası bölgede bir deprem olma potansiyeli var” 

Bingöl'de büyük bir deprem riskinin artık iyice belirginleştiğini belirten uzmanlar bölgenin acilen depreme hazırlıklı hale getirilmesi gerektiği konusunda da uyarılarda bulunuyorlar.

İlgili haberi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.