Prof. Dr. Göktaş'dan 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'' münasebetiyle bir mesaj yayımladı. 

Prof. Dr. Göktaş'dan 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rektör Prof. Dr. GÖKTAŞ mesajında şu ifadelere yer verdi;15 Temmuz 2016 gecesinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından devletimiz, demokrasimiz, milli birlik ve beraberliğimiz, hedef alınarak gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini, tüm dünyanın gözü önünde milletçe bertaraf edişimizin üzerinden beş yıl geçti.

15 Temmuz hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır.Kendisine emanet edilen uçağı, tankı, topu, silah ve cephaneyi sinesinden çıktığı milletine yönelten hainlerin karşısına sarsılmaz iradeyle dikilen milletimiz, istiklaline uzanan hain elleri kırarak istikbaline sahip çıkmıştır.

Tarihin her döneminde olduğu gibi, bundan sonrada tek yürek olmayı başarmak, bu ülkenin vatandaşları olarak vatanımıza, milletimize, bayrağımıza, devletimize sahip çıkmak zorundayız. Bu nedenle darbe girişimini fiilen yürütenleri, arka planda onları yönetenleri, darbecilere destek olanları asla unutmayacağız, unutturmayacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü tebrik ediyor; şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı günler diliyorum.”dedi.