POLİSLERİN UYANIKLIĞI, CİNAYET İTİRAFINI BELGELEDİ

Olay, 16 Şubat 2016 tarihinde merkez Sanayi Mahallesi Şamdan Sokak numara 7'deki evin bahçesinde 31 yaşındaki Sinan Fırat'ın cesedinin bulunmasıyla ortaya çıkmıştı

POLİSLERİN UYANIKLIĞI, CİNAYET İTİRAFINI BELGELEDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Olay, 16 Şubat 2016 tarihinde merkez Sanayi Mahdigeresi Şamdan Sokak numara 7’deki evin bahçesinde 31 yaşındaki Sinan Fırat’ın cesedinin bulunmasıyla ortaya çıkmıştı. Sırtından 5 kurşunla vurulup, boğazı kesilerek öldürülen Fırat’ın cesedinin yanında kadın çantası ile kadın tarafından yazılmış gibi gösterilen günlük bulunmuştu. Elazığ polisinin yaptığı çalışma sonucu aynı gün cinayet şüphelisi olarak Fırat’ın, arkadaşı olan ve 2 yıldır kredi kartını market için kullanan Hüsamettin A. ile olayı bilerek gizlediği iddia edilen anne M.A. (54) ve babası F.A. da (55) gözaltına alınmış, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

POLİS, CEZAEVİ YOLUNDAKİ İTİRAFI TUTANAKLA BELGELEMİŞ
Elazığ Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde arkadaş cinayeti davasının duruşması yapıldı. Cinayet şüphelisi Hüsamettin A.’nın cezaevinden Segbis ile görüntülü bağlandığı duruşmaya annesi, babası, maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti sanıkların cinayeti inkar etmesi üzerine, sanık Hüsamettin A.’nın cezaevine giderken cinayeti itiraf ettiği tutanağı tutan polisleri dinledi.
 

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği’nde görevli polisler, “Olay nedeniyle tanıdığımız şüpheli, annesi, babası tutuklanınca cezaevine giderken araç içerisinde cinayeti itiraf edeceğini söyledi. Bunun üzerine sanık bize, ‘Sinan Fırat’ı market içinde tabancayla arkasından vurdum, sonra bıçakla boğazını kestim. Kendim şüpheleri başka yöne çekmek için günlük yazarak kadın çantasına koydum. Sonra cesedi ve günlüğün bulunduğu çantayı el arabasıyla iki sokak ileriye götürerek bıraktım. Tabanca ile bıçağı da çöpe attım’ dedi. Biz de bu durumu komiserimize bildirip, tutanak altına aldık ve savcılığa bildirdik” dedi. 
 

Tutanakla itirafın belgelendiği cinayet olayı ile ilgili sanıklar, mahkemede suçlamaları yine kabul etmedi. Maktul yakınları da, her 3 sanığın da kasten planlayarak ve tasarlayarak kasten adam öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti.
 

Mahkeme heyeti sanık hakkında adli tıp raporu alınması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.