Pertek ve Muhalefet

CHP Elazığ Milletvekili Erol, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerine katıldı. Vekil Erol konuşmasında 26. dönem Tunceli milletvekilliği döneminde Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Tunceli'de gerçekten çok ciddiye alınacak işler yaptığını dile getirerek teşekkür etti.

Pertek ve Muhalefet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konuşmasında Elazığ- Pertek- Tunceli arasındaki yola dikkat çekerek; ''Şu anda şehirde yani Elazığ ve Tunceli'yi birlikte değerlendireceksek bir köprüye acil ihtiyaç var. Sayın Bakanım; bu da Pertek Köprüsü. Tunceli-Pertek yolu, son derece standartları yüksek bir yol yapıldı, şu anda Karadeniz- Elazığ bağlantısı tamamen bu yol güzergâhından tercih edilen bir yol hâline geldi. Yazın özellikle burada binlerce araç feribotla karşıdan karşıya geçmek için inanılmaz bir zaman kaybı ve uzun kuyruklarla karşı karşıya. Kömürhan Köprüsü ve tünellerinden önce keşke Pertek Köprüsü yapılsaydı'' diyerek yeniden Pertek Köprüsünü gündeme getirdi. 

Bir soru ne kadar sıklıkla ve değişik kesimlerce gündeme gelir ve yetkililerinden talep edilirse onun hayata geçme şansı daha yüksek olur. Her ne kadar Uluova, Kuzova ve Pertek köprüsü konusunda bu tezimiz tutmamış ve yıllardan beri konuşuluyor olmakla birlikte bir arpa boyu yol alınmamış olunsa da bu tür hayati sorunların sıklıkla gündeme gelmesinde fayda var.

Ancak ve lakin bu soruların sadece muhalefet ya da STK’lar tarafından değil zaman zaman da olsa iktidar milletvekilleri tarafından da bakanlık bütçe görüşmelerinde dile getirilmesi ve hatta bütçeye ciddi anlamda ödenek konulması noktasında ısrarcı olmaları lazım. 

Bir gün iktidar kanadından böyle bir çıkış görebilecek miyiz bilmiyoruz ama artık bir şey olsun, ezber bozulsun ve Ak Partili vekillerimiz de  herkesin yaşadığı sorunları dile getirsin istiyoruz.