PERTEK KÖPRÜSÜ ACİL İHTİYAÇ

CHP ELAZIĞ VE TUNCELİ MİLLETVEKİLLERİNDEN HÜKÜMETE ÇAĞRI

 PERTEK KÖPRÜSÜ ACİL İHTİYAÇ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Pertek Köprüsü’ne olan ihtiyaçtan dolayı acilen yapılması gerektiğini açıkladılar.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Elazığ ve Tunceli sınırından geçen Fırat Nehri Üzerine köprü yapılmasını istedi.

 

FERİBOT YETERLİ DEĞİL

Pertek Feribot iskelesi üzerinde açıklamalarda bulunan Milletvekilleri, Elazığ ve Tunceli illerine ulaşımın feribotlarla sağlandığını ancak artan trafik akışıyla birlikte feribotların talebe cevap veremediğini kaydettiler.

 

KARADENİZ BÖLGESİNE AÇILAN KAPI

Pertek Köprüsü’nün acilen yapılması gerektiğini dile getiren CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol; 1964 yılına kadar  bu nehrin üzerinden bir geçiş ve  köprü olduğunu, Keban barajının su tutmasıyla birlikte köprü suyun altında kaldığını ve burada feribotlarla ulaşım sağlanmaya başlandığını ifade ederek şunları söyledi:  “Özellikle Tunceli Pertek yolu yapılmadan önce buradaki feribotlar ihtiyaca cevap verebiliyordu. Ama Tunceli Pertek yolu yapıldıktan sonra ve Karadeniz bağlantısı bu bölgeye yöneldikten sonra artık bu feribotlar günlük taleplere cevap veremez hale geldi.''

 

‘’PERTEK KÖPRÜSÜNE ACİL İHTİYACIMIZ VAR’’

Milletvekili Erol; Günlük 3 bin araç geçişi olduğunu özellikle yaz aylarında kilometrelerce kuyruk oluştuğunu belirterek şunları söyledi: “Feribota binmek  için uzun kuyruklar ve saatlerce beklemeler yaşanıyor.  İnanılmaz şekilde mağduriyetler oluyor. Şuanda ekim ayındayız. Buna rağmen inanılmaz bir yoğunluk var. Pertek yolunun yapılması doğru bir projeydi. Tunceli-Pertek, Pertek-Elazığ yolunun yapılması doğru bir projeydi. Bu yol Güneyden Kuzeye bağlantı yolu olarak planlanmıştı. Bu yolun ikinci ayağının Pertek köprüsünün yapılması ihtiyacı son derece acil bir hale geldi. Güney Kuzey aksının bağlanmasından kaynaklı Pertek köprüsüne acil ihtiyacımız var. Bu acil ihtiyacımızı TBMM'de gündeme getireceğiz.”

TBMM’DE GÜNDEME GETİRECEĞİZ

 Bütçe görüşmelerinde Pertek köprüsünün Tunceli ve Elazığ ekonomisine katacağı değerleri gündeme getirerek, köprünün biran önce yapılmasını talep edeceklerini belirten CHP Elazığ Milletvekili Erol,  “bu köprü Elazığ ve Tunceli illerimiz için hem de Pertek ilçemiz için çok önemli. Yani Pertek stratejik ve lojistik olarak Elazığ'la Tunceli arasında bir geçiş noktası. Her iki ilimizi yansıtan bir ilçemiz. Burası bir turizm bölgesi olabilir, gelişebilir." diye konuştu.

 

" DEVLETİ TEMSİL EDEN O MAKAMLARIN DA HADLERİNİ BİLMESİ LAZIM"

 Ulaştırma Bakanı  Karaismailoğlu'nun Kömürhan Köprüsünde yaptığı açıklamalarla ve kendisinin şehirde bulunduğu dönemde iptal edilen toplantılar ile ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan  Erol, "Ben Elazığ'da düzenlenen ve bilgisi verilen bütün programlara katılıyorum.  Geçen ayın 23'ünde Cumhurbaşkanımızın Elazığ'a geleceği konuşuluyordu. Ben o programa katılıp Cumhurbaşkanımızı devlet resmi  protokolünde karşılamak için genel başkanımdan izin bile almıştım.  Ben siyasete karşıtlık ve gerilim üzerinden bakan biri değilim. Devleti temsil eden  makamların  ilimizi ziyareti sırasında  karşılamada yer almayı bir görev biliyorum. Çünkü   ben de devletimizin protokolünde yer alıyorum.  Ama  devleti temsil eden o makamların da hadlerini bilmesi lazım.  Yani bulundukları koltuklarda devlet geleneğine uygun davranmaları lazım.”dedi.

KÖPRÜ TÜM SORUNLARI GİDERECEK

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu ise açıklamasında; "Pertek köprüsü Tunceli ve Elazığ için hayati önem taşıyan bir konu. Bu köprü aslında Türkiye için çok gerekli bir köprü. Çünkü güneyi kuzeye bağlayan bir hat. Hem ekonomik olarak hem yakın ulaşım olarak çok faydalar getirecek bir yer olduğu için köprünün acilen yapılması lazam. Halkın ihtiyacının giderilmesi, burada yaşanan sorunların, sıkıntıların giderilmesi gerekiyor. Ulaşım konusunda bu köprünün yapılması sorunları giderecektir." diye konuştu.