Partiler SKM Arayışında

Cumhur ittifakı her ne kadar seçimler 2023 Haziranında yapılacağını devamlı dile getirse de Ankara kulislerinde seçimlerin 6 Kasım 2022 tarihinde yapılacak olmasını kuvvetle muhtemel gören iddialar zikrediliyor.

Partiler SKM Arayışında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti ve MHP Genel Merkezleri, zaten çoktan beri teşkilatlarıyla buluşuyor ve sandık eğitimi veriyordu. Muhalefet partileri de sandık güvenliği konusu ile başlayan süreç, seçimlere her yönüyle hazırlanma kategorisine yükseldi.

Bu hazırlıklar illere de yansıdı. Sandık görevlileri ve mahalle başkanları ile ilgili çalışmalara seçim propaganda döneminde kullanacakları Seçim Koordinasyon Merkezi arayışını da başlattı.

Her siyasi parti, şehrin en işlek, en görünür ve en ferah ortamlarında SKM açabilmek için şimdiden görüşmelere başladılar.  Şehir merkezi yanında her mahalleye bir SKM açmanın planlamasını yapan partilere bazı mülk sahiplerinden de teklifler yapılıyor. Özellikle kendi partisine destek ve  ücretsiz vermek amacıyla yapılan bu müracaatlar sonucunda şimdiden tefrişat başlamış durumda.

Bu hazırlıklar da gösteriyor ki Kasım ayı, aynı zamanda muhtemel bir seçim ayı.