Parti Değil İsim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oyunun Ak Parti'nin üzerinde olması genel merkezi harekete geçirdi. Yaptırdığı anketlerle milletvekillerinin kamuoyunda karşılıklarının olmadığını gören Erdoğan, yapılacak seçimlerde parti kimliği yerine adayların isimleri ve halktaki karşılığına bakacak.

Parti Değil İsim
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haziran 2023 tarihinde yapılacak Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için siyasi hareketlilik başladı.

Araştırma şirketleri tarafından gerçekleştirilen anketlerde oy oranlarında gözle görünür bir düşüş yaşanan AK Parti’de, Genel Merkez çalışmalarına başladı.
Cumhurbaşkanlığı seçimi ile birlikte Meclisteki çoğunluğunu kaybetmek istemeyen Erdoğan’ın, milletvekillerini bizzat kendi belirleyeceği belirtiliyor.

Haber

ERİMENİN SEBEPLERİ ARAŞTIRILIYOR      
Siyasette muhalefetin sıklıkla yaptığı ‘erken seçim’ çağrılarının yanı sıra araştırma şirketlerinin anket sonuçları yayımlanıyor. 

Sonuçlarda, az da olsa Millet İttifakı’ndaki yükseliş devam ederken Cumhur İttifakının oy oranının düşmeye devam ettiği görülüyor.  Bu durum, 2023 seçimlerini kaybetmek istemeyen AK Parti kurmayları ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı harekete geçirdi.

Haber

ERDOĞAN’IN OYU, PARTİ’NİN ÜSTÜNDE 
Siyasi kulislere yansıyan  haberlere göre  AK Parti cephesinde,  uzun süredir “partinin oyunun Erdoğan’ın şahsi oyundan düşük olduğu ve 2023’te Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’nı kazansa bile partinin Meclis çoğunluğunu kaybedebileceği ihtimali” konuşuluyor. 

HEDEFTE KÜSKÜNLER VAR
Hakimiyet Gazetesi’nin sık sık gündeme getirdiği “küskünler tekrar partiye kazandırılmalı” görüşü nihayet genel merkezin gündemine girdi.

Kendi seçim bölgelerini  gezen milletvekillerinin,  parti yöneticilerine sahadaki izlenimlerini ve halkın neden kırgın ve küskün olduklarını sebepleriyle birlikte aktardıkları belirtiliyor. 

VEKİLLERİ KOMİSYONLAR DEĞİL, BİZZAT ERDOĞAN BELİRLEYECEK
Ak Parti üst yöneticileri, milletvekili ve bürokratların yanlış ve eleştiri alan uygulamaları ile son aylarda yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle “Daha önce AK Parti’ye gönül vermiş ancak küskün ve kırgın yüzde 10’luk bir tabanın bulunduğunun” altı çizilirken Erdoğan’ın da “AK Parti’nin Meclis çoğunluğunu muhalefete kaptırma olasılığına karşı önlem aldığına, 2023 seçimlerinde ‘işini şansa bırakmayacağı’ ve milletvekilleri listesini bizzat kendisinin belirleyeceğine” dikkat çekiliyor. 

Geçmişte Ak Parti Genel Merkezinde kurulan komisyonlar marifetiyle belirlenip sadece onay için kendisine sunulan listenin halkta karşılığı olmadığını ve bu sebeple sürekli oy kaybı yaşadıklarını gören Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu seçimlerde işi, birçok çıkar ve menfaat ilişkilerinin döndüğü komisyonlara bırakmayıp bizzat kendisi belirleyecek.

Haber

PARTİ KİMLİĞİ YERİNE İSİM
AK Parti’de  partinin yüksek market fiyatları ve elektrik faturalarındaki artış gibi nedenlerle sıkıntı yaşadığı da konuşuluyor. Bu nedenle “Partiye olan güvenin önceki yıllara göre azaldığı” belirtilirken Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde bu kez “Partiyi değil, aday olacak isimleri ön planda tutacağının” altı çiziliyor.

 Bu nedenle AK Parti’den milletvekili olacak adayların “İllerdeki itibarı, eğitimi, yaşı ve mesleki deneyimi, o ildeki halk tarafından benimsenip benimsenmediği” gibi kriterlere bakılacağına da dikkat çekiliyor.

ERDOĞAN VEKİLLERİ BEĞENMİYOR
AK Parti’de, Erdoğan’ın son dönem milletvekillerinin Meclis’teki çalışmaları ve yaptıkları açıklamalardan da çok memnun olmadığı ifade ediliyor.
 AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı’nın ekonomideki sıkıntılar üzerine CHP’yi suçlaması ve “Bu zamların oluşmasında bizim bir dahlimiz yok. En büyük dahil CHP’de” şeklindeki sözlerinin kamuoyunda çokça tartışılmasına da “Erdoğan’ın kızdığı ve milletvekillerinden yapacakları konuşmalarda dikkatli olmalarını istediği” kaydediliyor.

Haber

ELAZIĞ’A NASIL YANSIR?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023 seçim stratejisi gereği, parti kimliği yerine aday olacak isimlerin şahsi özellikleri, halktaki karşılığı, güven vermesi ve kamuoyu desteği gibi kriterleri dikkate alarak milletvekili adaylarını bizzat kendisinin belirlemesinin Elazığ’a nasıl yansıyacağı merak ediliyor.

Erdoğan’ın bu ilkelerle hareket etmesi halinde mevcut ya da eski milletvekillerinin listeye girme şansı oldukça düşük görünüyor.

ÜÇ KİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hedefini gerçekleştirmek için, tespit, beyan ve gözlemlerine çok güvendiği, değerlendirmelerini hatır-gönül için değil, Ak Parti davasının geleceği ve Erdoğan’ın muzafferiyeti için yapacak, Elazığ’da geçmişten beri tanıdığı üç ismi özel olarak görevlendirdiği, bu isimlerin de Erdoğan’a verdikleri söz gereği kendilerini gizleyerek bu çalışmayı başlattıkları ifade ediliyor.

Bu isimler, şehirde halk tarafından sevilen, ehliyet ve liyakatine güvenilen isimleri önümüzdeki aylarda sebepleri ile birlikte bizzat Erdoğan’a rapor ederek gönderecekler.