Özkan: 'Şampiyonluğa takım kuracağız!'

Elazığ İl Özel İdare Basketbol Takımı Başantrenörü Mehmet Özkan, İl Özel İdare Kulüp Başkanı Ali Şiş'in genel kurulda yaptığı 'yetiştirici olacağız' açıklamasına açıklık getirdi ve basketbol branşı için hedeflerinin şampiyonluk olacağını söyledi

Özkan: 'Şampiyonluğa takım kuracağız!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu
Geçtiğimiz günlerde genel kurulunu gerçekleştiren ve kulüp başkanlığına Genel Sekreter Ali Şiş’in getirildiği Elazığ İl Özel İdare’de hedefler belirleniyor.
Kulübün paylaştığı hedefimiz şampiyonluk olacak açıklamaları sonrası Genel Sekreter Ali Şiş’in genel kurulda yaptığı “yetiştirici olacağız” açıklaması sonra hedefleri belirgin olamayan Bordo-Beyazlı kulübün hedeflerinin ne olacağına yeni sezon için yola devam kararı alınan başantrenör Mehmet Özkan açıklık getirdi.
Yeniden basketbolda hedeflerinin süper lige çıkmak olacağını kaydeden Özkan, Futbol ve diğer branşlarda yetiştirici olacaklarını, transferlerde hedefe yönelik oyuncular seçeceklerini söyledi.

“GENÇLERLE MÜCADELE ETMEMİZ GİBİ BİR DURUM YOK”
Özkan’ın Hakimiyet Gazetesi’ne değerlendirmeleri şöyle;
Kadın basketbolunda iddialı olacaklarını söyleyen Başantrenör Mehmet Özkan, “Yeniden basketbolda süper lige çıkmak istiyoruz. Futbol olsun diğer branşlarda ise yetiştirici olmak istiyoruz. Hedefimizde hiçbir sapma yok. Başkanımız Ali Şiş beyle de sürekli görüşüyoruz. Herhangi bir değişiklik yok hedefimizde. Sadece genel kurulun yapılmasını bekledik. Bu hafta içinde de yönetim görev dağılımı yapacak. Ondan sonra da transferler yapılacak. Transfer için oyuncularla görüşmeler yapıyoruz. Şimdilik isim vermek doğru olmaz ve şu ana kadar biten transferimiz yok. Alt liglerde oynamış, şampiyonluklar yaşamış oyuncularla görüşme halindeyiz. Tabi ki kadromuzda genç oyuncular da olacak ama genelde hedefe yönelik oyuncularımız olacak. Amatör ruhla, küçük yaşta çocukları alıp gençlerle mücadele etmemiz gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

ŞİŞ NE DEMİŞTİ?
Olağan Genel Kurul sonrası kulüp başkanlığına seçilen Genel Sekreter Ali Şiş, genel kurul sonrası açıklamalarında; “Son 3 sezonda her ne kadar kadın basketbol takımıyla özdeşleşmiş olsa da bir çok branşta faaliyet gösteren, gençleri eğiten bir kulüp İl Özel İdarespor. Bundan sonra da bizim bulunmamız gereken yer amatör. Biraz daha akademik, kolej havasıyla devam eden bir kulüp olma yoluna gideceğiz. Bir çok sıkıntılardan geçtik. Hiçbir takımın istemeyeceği, yaşanan süreçler itibariyle kadın basketbol süper liginden bir alt lige düştük. 3 yıl süper ligde mücadele eden takımın çok ciddi borçlarının olduğunu, halen daha o borçlarla mücadele ettiğimizi gördük. Süper ligdeki bir takımın gideri 6-7 milyon TL civarı. Özellikle 3-4 yabancının bulunduğu takımlarda vade, kur artışlarıyla özellikle çok ciddi rakamlara geldi. Bu da bizim bütçemizi sarstı, halen daha sarsmaya devam ediyor. Bunların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Geçen yıl biraz daha küçülmeye gittik. Bu yıl da öyleydi. Bir alt ligde mücadelemizi yürüteceğiz ve bizim için en büyük hedefte altyapı milli takımı ve diğer branşlara oyuncu yetiştirebilmek. Çünkü burada ciddi bir emek veren ekip var. Bir çok branşta daha profesyonel hareket edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.