ÖZKAN :'Kuzova Projesi Durdurulsun'

30 yıldır çözülemeyen Kuzova  sulama projesinde  sona gelinirken Elazığ Kuzova Derneği Başkanı Soner ÖZKAN, yapılan çalışmaların eksik ve yetersiz olduğunu id

ÖZKAN :'Kuzova Projesi Durdurulsun'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

30 yıldır çözülemeyen Kuzova  sulama projesinde  sona gelinirken Elazığ Kuzova Derneği Başkanı Soner ÖZKAN, yapılan çalışmaların eksik ve yetersiz olduğunu iddia etti. DSİ Bölge Müdürlüğü’nün eksik sözleşme bedeli belirlediği için yapılan çalışmaların ilk yağmurla birlikte boşa çıkacağını savunan ÖZKAN “Yapılan ihale sonucu bize Kuzova Pompaj Sulaması 1. Kısım’da 48 bin dönümlük arazinin sulanacağı söylendi. Pompa istasyonlarında 3 milyona yakın tamirat  tutarı ve 51bin metre uzunluğundaki kandigerarın tamamına yakınının onarım istemesi  firmanın hesaplarını alt üst etti. Yüklenici firma bize 28 bin dönüm araziyi  sulayacak çalışmayı yapıp teslim edilecek. Burada iki önemli sorun var. Birincisi 28 bin dönüm arazi sahibi baraja yakın olduğu için zaten sulama pompaları sayesinde arazisini suluyor önemli olan diğer 20 bin dönümlük arazinin suyla kavuşması ikinci ve en önemli sorun ise; ilk yağacak yağmurda  ana kandigerar  tamir edilmediği için yavru kandigerarı taş ve kumla dolduracak ve yapılan yaklaşık  11 milyonluk yatırımı boşa çıkaracak” diye konuştu.

 DSİ Hatasını Kabul Etmiyor !

DSİ Bölge Müdürlüğü’nün  yüklenici firmaya ihale bedeli ölçüsünde onarım ve tamirat yapması talimatını verdiğini iddia eden ÖZKAN “DSi Bölge Müdürlüğü  hatasını kabul etmiyor. Mühendis birçok arkadaşımızla bilgi alışverişinde bulunduk. Belirlenen ihale bedeliyle bu iş bitmez. Bitmeyeceği gibi eğer ocak ayına kadar yeni bir ihale yapılmazsa yapılan bütün çalışmalar boşa çıkacak. DSİ’den bir yetkili çıkıp desin ki ! Biz bu  işi bu parayla bitireceğiz. Eğer  DSİ bu çalışmaları bu parayla bitirsin ben tüm kamuoyu önünde onlardan özür dileyerek  dernek başkanlığından istifa edeceğim” diye ifade etti.

Ocak Ayına Kadar Yeni İhale Yapılmalı !

Ocak ayına kadar yeni bir ihale yapılıp Kuzova Pompaj Sulaması 1. Kısım ihalesinin tamamının bitirilmesi gerektiğini kaydeden ÖZKAN “ Yaklaşık 100 km uzunluğundaki yavru kandigerarın bakım ve onarımı ocak ayında bitecek. Bizim isteğimiz yaklaşık 51 km uzunluğundaki ana kandigerarımızın da bakım ve onarımın yapılmasıdır” diye kaydetti.

Güneş Enerji Santrali Kurulursa 10 yılda Maliyetini Çıkarır !

Güneş Enerjisi Santrali kurulursa yapılan maliyeti 10 yılda çıkaracağını belirten ÖZKAN " GES kurulursa yazın 4 ay bizim sulamamız için  elektrik üretir kalan 8 ay üretilen elektriği devletimiz satabilir. GES sayesinde sistem kendini 10 yılda amorti eder” diye aktardı.

Ön Ödemeli Sayaç Takılsın!

Elektrik borcu yüzünden Eyüp Bağları pompa istasyonunun kapandığını ve kendilerinin de bu duruma düşmek istemediklerini söyleyen Elazığ Kuzova Derneği Başkanı Soner ÖZKAN “Ön ödemeli sayaçlar takılarak herkes bütçesine göre suyunu alsın. Bunun yanı sıra kandigerarımızın içine membran döşenerek su kaybının önüne geçilmeli aksi halde çiftçimiz su daha eline geçmeden suyun en az %30’unu kaybedecek ve çok büyük bir zarara uğrayacak” dedi.

Toplam üç kısımdan oluşan Kuzova Pompaj Sulama Projesi tamamen bittiğinde 52 köy ve 28 mezra yararlanırken toplamda  200 bin dönümlük arazi suya kavuşacak.