Özeren, OSB Başkanlığına Adaylığını açıkladı

MÜSİAD Elazığ Şubesi eski başkanı, iş insanı Mehmet Özeren, Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Özeren, başkanlığa seçilmesi halinde Elazığ OSB'de hayata geçirecekleri projeleri kamuoyu ile paylaştı.

Özeren, OSB Başkanlığına Adaylığını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özeren, düzenlediği basın toplantısında, 2022 yılının ilk aylarında Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı seçimlerinin yapılacağını, beraberindeki iş insanlarıyla beraber Elazığ OSB yönetimine talip olduklarını söyledi.

Özerin'in açıklamasının tamamı şöyle:

"2022’nin başlarında tüm odaların seçimi olduğu gibi OSB’nin seçimi yapılacaktır.

   Mevcut başkan bu ilde 16 yıl Ticaret Odası Başkanlığı yapmış, müteşebbis heyetle birlikte yaklaşık 20 yıl üzerinde bir süredir OSB başkanlığına devam etmektedir.

    Bu kadar uzun süre kalmasından dolayı artık metal yorgunluk başlamıştır, keyifçilik başlamıştır. Devletin arsasını parasıyla alan insanlara sanki kendi yerini kendi arsasını vermiş gibi yatırımcıları minnet altında bırakmak, asli görevini yerine getirirken bile iş adamlarının başına kakmak OSB’nin başında olan biri olarak etik olmayan hareketler sergilenmeye başlanmıştır. Artık OSB de bir kan değişimi elzem ve kaçınılmaz olmuştur.

Bizler bu nedenle bütün olumsuzlukları gidermek yatırımcılarımızın ticaretine dokunmak, ufkunu açmak her türlü  problemlerini çözmek, istek ve taleplerini saygıyla  karşılamak ve önemsemek dikkate almak, gururdan, kibirden, enaniyetten uzak ,samimi  o makamın etik kuralarına  hak ve hakkaniyetle riayet edecek bir yönetim biçimi sergilemek için organize  sanayi bölgesi yönetimine  adayız.

 Rabbim bizleri mahcup etmesin inşallah.
 Rabbim nasip ederse geldiğimiz zaman yapacağımız projeler ise şöyle:

1- Enerji (küçük yatırımcılarımız dahi ortak olacağı)
2-OSB giriş ve çıkışlarının
3-KOSGEB ve DAÜP desteği ile yılda en az üç kez yurt dışı 
4-Firmalarımızın fuara katılımlarını sağlamak 
5-Firmalarımızın ihtiyacı olan elemanların teminde yardımcı olacak İŞKUR ile irtibatlı iş arayan ve işvereni buluşturmak.
6-Teşhir alan ve sosyal tesis  (misafirhane)
7-işçi ve işveren arasındaki problemleri çözmek için arabuluculuk görevini yapacak birim 
8- Mutlak olarak her ay bir sektörde toplanıp istişare etmek
9-Dış ticaret uzmanı istihdam edip yurtdışından olan talepleri ilgili sektöre bildirip satmasına yardımcı olacak.
10-OSB içinde ring hattı devreye alınması
11-5.kısım ile 3.kısım arasında bağlantı kurulması
12-OSB'yi tam kurumsal bir yapıya kavuşturmak"