Özdağ'ın Yavaş Çıkışı

'Siyasi omurgasızlarla, HDP'yle masaya oturanlarla, HDP'nin kapatılmasına karşı çıkanlarla, Türk gençlerini aldatanlarla aynı partide bulunmam mümkün değildir' diyerek kurucusu olduğu İYİ Parti'den istifa eden ve ardından Zafer Partisi'ni kurup Genel Başkanı olan Ümit Özdağ, partisinin cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

Özdağ'ın Yavaş Çıkışı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Fox TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmakla kalmayıp, "Zafer Partisi olarak Sayın Mansur Yavaş'ı göreve çağırıyoruz. Cumhurbaşkanı adayı Mansur Yavaş olmalı" diyerek ilginç bir çıkış yaptı. 

Bilindiği gibi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adı sosyal medyada "Mansur Yavaş aday olacak" iddiasıyla yeniden gündeme gelmiş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin ise, "Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında spekülatif haberler yer almaktadır. Bu haberlerle hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır" açıklamasını yapmıştı.

Bu iki açıklama ile ortaya çıkan  iki sonuç var. Birincisi Mansur Yavaş her ne kadar “ben yokum” dese de isminin Cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçmesinden oldukça memnun. 

İkincisi, Meral Akşener’in İmamoğlu ısrarına karşın, Ümit Özdağ’ın Mansur Yavaş kartını ileri sürmesi. Belli ki Özdağ, bu meseleyi 6’lı masanın kafasını bulandırmak ve özellikle de Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun önünü kesmek istiyor.
Özdağ, belli ki Yavaş’ı diğerlerine göre daha milli ve yerli buluyor. Yavaş’la ülkenin sistem değişikliğinin daha bir sakin ve yavaş yaşanacağını planlıyor ve her şeyden önce de oy oranı çok az olmakla birlikte kendini Türk siyasetini dizayn edebilecek yetkinlikte görüyor.

Özdağ’ın, kendi partisi dışında bir ismi Cumhurbaşkanı adayı göstermesi modası yaygınlaşırsa Davutoğlu ve Babacan’ın hangi isimleri aday olarak önereceklerini ciddi ciddi merak ediyoruz. Yeni bir Abdullah Gül tartışmasına ülkenin çok da tahammülü yok bilgileri olsun…