Özcan'ın Şartlı Adaylığı

İlimizin yetiştirdiği siyasilerden olan ve geçmişte CHP İstanbul İl Başkanlığı ve Milletvekilliği yapan, 2011 milletvekili seçimlerinde, Elazığ'dan milletvekili adayı olan ve seçim sonucunda o döneme kadar CHP'nin en yüksek oy alarak rekor kıran Ali Özcan, yeniden siyasete döneceğinin sinyallerini verdi.

Özcan'ın Şartlı Adaylığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde bir otelde gerçekleştirdiği toplantıda, geçtiğimiz aylarda yapılan CHP kongresinin meşruluğunu tartışmaya açan ve kongrenin yenilenmesi gerektiğini ifade eden  Özcan, yeniden siyasete dönmesi konusunda ise şunları söylemiş:“Ön seçim olmadan, hiçbir yere aday olmam. Elazığ’a, sandığı koysunlar, ben bütün adaylarla yarışmaya hazırım.  Ancak bazen parti bize görev verir.  Görevlendirmeye itiraz edemezsin. Çok net ifade ediyorum; İstanbul’da milletvekilliği adaylığı için ön seçim olursa girerim.  Hakkâri’ye partim beni aday yapar, gider çalışırım. Elazığ için sandığı kurar, ben de gelir o sandıkta aday olurum. CHP’li üyelerin, vekillerini belirlemek için oy kullandığı seçimde, ben varım. Kim de adaysa çıksın karşıma!  Elazığ’da halkımız benim milletvekili olmamı isterse, ben de bu talebi karşılarım. Öncelikle halkımız, vekil olmamı istediğini belli edecek.” 

En son 2011 tarihinde CHP’den aday olan ve o dönemde başta eski tüfek Doğruyol Partililerin desteğini alarak önemli bir başarı yakalayan Özcan’ın 10 yıl suskunluktan yeniden siyaset sahnesine çıkması ve ilk toplantısını Elazığ’da bir otel salonunda yapması, yeniden aday olacağı görüşlerini kuvvetlendirdi.

Özcan’ın 10 YIL SONRA Elazığ’a ziyareti ve hem CHP Elazığ teşkilatını hem de siyasileri eleştirmesi de gösteriyor ki Özcan, Elazığ’da birinci sıra milletvekilliğini düşünüyor.

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un kendisini şimdiden ikinci sıra adayı göstermesiyle zaten birinci sıra boş ve münhal bulunuyor.

Ancak, Ali Özcan'ın; CHP’yi Elazığ’da farklı bir konuma taşıyan, 41 yıl sonra milletvekili çıkarma başarısını gösteren, siyaset tarzıyla hemen her partiden seçmeni kendisine bağlayan Gürsel Erol’un bu siyasi mirasına sırtını dayayıp siyaset yapmayacağını da kendisini tanıyan herkes çok iyi bilir.

Ali Özcan, öteden beri siyasette özgül ağırlığı olan ve siyasetin üst kadrolarıyla yakın dostluğu olan, Elazığ Derneklerinin desteğini alan bir isim olarak bir kez daha ilimizden milletvekili adayı olur mu bilinmez ama ön seçim söylemleri ile CHP Genel Merkezini de kızdıracak gibi görünüyor.