Ovalar Suya Kavuşuyor mu? 

Hakimiyet Gazetesi olarak yıllardır ilimiz için en önemli konunun Kuzova ve Uluova olduğunu ve bu iki ovamız da yaşanan sorunun en kısa sürede çözülmesi gerektiğini ifade ediyoruz. 

Ovalar Suya Kavuşuyor mu? 

İlimizde birçok yatırımın yapıldığı halde bu iki ovamızın sorunlarına neden ilgisiz kalındığını ifade etmiş ve çiftçilerimizin yaşadığı sorunları gündeme getirmiştik. 

Geçtiğimiz gün bir haber gündeme geldi ve az da olsa bizleri mutlu etti. Haberde Elazığ Kuzova Pompaj Sulaması GES yapımı çalışmaları için 29 Temmuz Cuma Günü ihale yapılacağı bildirildi.

Proje kapsamında 4 Bin 734 hektar arazinin sulama alanının yüksek pompaj enerji maliyeti azaltılacak. Proje tamamlandığında çiftçilerin ödeyeceği su ücretlerinin önemli ölçüde azalması hedefleniyor.

İlk önce emeği geçen yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Bu ihale sonrası az da olsa çiftçilerimiz biraz olsun rahatlayacak. Lakin yine de istenilen seviyede olmayacak.

İlimizin tarımsal anlamda bölgesinde bir numara olmasını istiyorsak, mutlaka Uluova ve Kuzova’nın sorunları çözülmeli ve istenilen seviyeye getirilmelidir.

Yaşanılan ekonomik sorunlar nedeniyle belki istenilen ödenek gelmeyebilir ama el birliği ile bu sorunun çözümü sağlanabilir.

Çiftçilerimizin sesine kulak verelim ve ovalarımızı kurtaralım.