Organ ve Doku Bağışı İçin Müftülükten Destek İstediler

Elazığ'da özel bir hastanenin  Genel Müdürü Op. Dr. Mahmut Yıldız, beraberindeki heyetle birlikte İl Müftüsü  Yusuf Sarıkaya'yı makamında ziyaret etti.

Organ ve Doku Bağışı İçin Müftülükten Destek İstediler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Organ Nakli ve Bağışı ile ilgili olarak Müftülüğün desteğini talep etmek için gerçekleşen ziyarette  Hastane İletişim Müdürü Esin Yamaç Erten ve Hastane Tanıtım Müdürü Gökmen Turan’da hazır bulundu.

Op. Dr. Mahmut Yıldız, ziyaret amaçlarını organ naklinin anlamı ve önemi, organ ve doku bağışının temini, bu bağışın artırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi olarak açıkladı.

Op. Dr. Mahmut Yıldız, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya’dan organ ve doku bağışı noktasında vatandaşların özellikle dini yönden aydınlatılması için destek istedi.

SARIKAYA: “Milletimizin aydınlatılması noktasında destek olacağız”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Müftü Sarıkaya ise, Bir insanın sıkıntısını gidermenin, Mü’minler açısından son derece önemli bir insani ve imani vazife olduğunu vurguladı.

Müftü Sarıkaya,Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yönde alınmış fetvaları olduğunu belirterek, konu hakkında Müftülük olarak milletimizin aydınlatılması yönünde destek olacaklarını ifade etti.