Öncelik Elazığ Olmalı

Sabır, arınma, dayanışma, rahmet ve paylaştıkça çoğalan bereket iklimi olan Ramazan ayında muhtaç insanlara yardım yapan kuruluşlar ile hayırsever hemşerilerimizin bu yıl yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle yardımlarını öncelikle şehrimiz insanına yapmaları bekleniyor.

Öncelik Elazığ Olmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan ayı,  maddi ve manevi birçok güzelliklerin bir arada yaşandığı,  duygu ve hissiyatında öne çıktığı mübarek bir ay. Ve yine Ramazan, rahmet, bereket ve mağfiret ayı olmakla birlikte insanlar arasında yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmanın en yüksek olduğu bir zaman dilimi.

YARDIMLAR GENELLİKLE RAMAZANDA YAPILIYOR
Türk halkı olarak, yardımlaşma ve dayanışmaya önem veren, “komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir” hadisini hayatının merkezine koyan bir medeniyetin temsilcileriyiz.
Mensubu olduğumuz din, sadece kendimiz için değil, çevremiz, yakın akrabamız, mağdur ve mazlumlar için de bizlere sorumluluklar yüklemiş.

Bu sorunluluğun ve manevi mesuliyetin en yoğun yaşandığı zaman dilimi ise ramazan ayı.

İnsanlar, başta zekât olmak üzere yardım, sadaka, hayır ve hasenatlarını, manevi sevabından daha çok nasiplenmek amacıyla genellikle ramazan ayında yapıyor.

Öncelik Elazığ Olmalı

ÖNCELİĞİMİZ ELAZIĞ OLSUN
Her yıl olduğu gibi bu ramazan ayında da Türkiye'nin yardımlarıyla ramazanın bereketi hem dünyamızı hem de şehrimizi saracak.

Geçmişten bugüne mağdur, mazlum ve muhtaç insanlara yardım ulaştıran ve bu konuda ciddi bir hizmet yapan yardım kuruluşlarımız,  başta ülkemiz olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine hayırseverlerin bağışları ulaştırılacak.

İHH; Türk Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı,  Deniz Feneri, Beşir Derneği, Sadakataşı Derneği, Cansuyu, Yardımeli Derneği, Yeryüzü Doktorları gibi yardım kuruluşları, yıl boyunca sürdürdükleri yardımlarını ramazan ayında artırarak, milyonlarca insana gıda, kıyafet, sadaka, zekât gibi bağışları ulaştırmaya devam edecekler.

Öncelik Elazığ Olmalı

SON GÜNLER BEKLENMEMELİ
İnsanlarımızın genellikle zekat, sadaka, gıda yardımı ve diğer hayırlarını ramazanın son günlerine sarkıttıklarına dikkat çeken uzmanlar, mağdur ve muhtaç insanların daha rahat ve huzurlu bir ramazan geçirmeleri için yardımlarını ilk haftalarda yapmalarının daha isabetli olacağını ifade ediyorlar.

YEREL KURULUŞLARIMIZIN ÇALIŞMALARI
Ulusal ve uluslararası bazda çalışan ve bu konuda önemli bir misyonu gönüllüleri aracılığı ile yapan yardım kuruluşlarının bu hizmetleri yanında,  sadece ilimiz insanına hizmet veren yardım kuruluşlarımız da ramazanda bu tür çalışmalarını yoğunlaştırdılar.

MAMURATÜL AZİZ DERNEĞİ İSTİKRARLI YARDIMLARINI DEVAM ETTİRİYOR
Yıllardan beri şehrin gerçek mağdur ve muhtaç insanlarının yanında olan, ailelere sadece yardım değil, “kardeş aile” çalışmalarıyla sık sık ziyaretlerde bulunan Mamuratül-aziz Derneği, bu yıl da çok sayıda hemşerimizin ihtiyaçlarını giderecek ve onların hayatına dokunacak.

Öncelik Elazığ Olmalı

365 GÜN AÇIK AŞ EVİ
İlimizde yılın her günü açık olan ve insanlara sıcak aş veren ve hayırsever hemşerilerimizin katkılarıyla ramazan ayında bu sayıyı artıran aş evleri de bulunmakta.

Sanayi mahallesi eski YİMPAŞ kavşağında bulunan Hardarbaba Külliyesi bünyesinde üç yıldan beri hizmet veren “Cemil Efendi Aşevi”  bu ramazanda da hayırseverlerin katkı ve destekleri ile her gün 1500 vatandaşa  iftar yemeği ikram ediyor.

KUR’AN KURSLARI 
İlimizde hayırsever hemşerilerimiz ile bazı kurum ve kuruşların desteği ile kurulan ve başta hafız olmak üzere dini tedrisat yapılan Kur’an Kurslarında öğrenim gören öğrencilere iftar yemeği verme geleneği devam ediyor. Kur’an talebeleriyle ramazanda birlikte olmak ve onların manevi havasına girerek iftarı birlikte açmak isteyen hemşerilerimiz gerekli yardım ve desteği de bu kurumlara yapıyorlar.

Aksaray Mahallesinde yapılan ve geçtiğimiz yıl hizmete giren Evrensel Kur’an İlimleri Derneği bünyesindeki Kur’an kursu, bu konuda hayırseverlere yardım etme imkanı sunuyor.

Öncelik Elazığ Olmalı

BÖLGE CAMİİ,  GELENEĞİ DEVAM ETTİRİYOR
Üniversite Mahallesinde bulunan Bölge Camii, geçmişten bugüne cami olma özelliği yanında sosyal, kültürel ve ramazana yönelik bir merkez olarak çalışmalarını devam ettiriyor.
Hayırsever hemşerimizin desteği ile camide 30 gün süresince iftar yemeği verilmeye başlandı. Ramazanın son 10 günü ise iftarla birlikte sahur da ikram edilecek.
Üniversiteye ve öğrenci evlerine yakın olması dolayısıyla Bölge Camii iftarları çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu şekilde hem kalabalık hem de ramazanın coşkusunu yansıtan bir havada geçiyor.

BU YIL ÖNCELİK ELAZIĞ OLMALI
Geçmişten bugüne yardımlarını değişik ülkelere gönderen yardım kuruluşları ve hemşerilerimizin, bu yardımları ile birlikte ağırlıklı  olarak Elazığlı muhtaç ailelere yönlendirmelerin daha isabetli olacağını ifade eden vatandaşlar, bu yardımların birlik ve beraberlik duygularını pekiştireceğini ve şehirde huzur ve kardeşlik duygularının ağır basacağını dile getiriyorlar.

YAKIN AKRABA VE KOMŞULAR UNUTULMAMALI 
İslamiyet’in başta zekât olmak üzere yapılacak yardım ve desteklerin önce yakın akraba ve komşudan başlamasını emrettiğine dikkat çeken uzmanlar, bunun aileler ve akrabalar arasında muhabbet ve sevgiyi de artıracağını dile getiriyorlar.

EKONOMİK ŞARTLAR HERKESİ MAĞDUR ETTİ
Yaşanan son ekonomik sorunlar ve gıda ürünlerinde yaşanan aşırı fiyat artışlarının orta gelirli insanları bile zor duruma bıraktığını, yoksulluk sınırının 10 binlere yaklaştığı bu günlerde asgari ücret ve üzerinde maaş alanların da mağdur olduğunu ve ailede ciddi problemler yaşandığına dikkat çeken vatandaşlar, esnafların da durumlarının çok kötü olduğunu ifade ediyorlar.

ÇEVREMİZDEN SORUMLUYUZ
Rahmet, bereket ve paylaşma ayı ramazan ayında herkesin yakın çevresinden ve tanıdıklarından sorumlu olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, bu yıl muhtaç insanlara ulaştırılacak yardımların, yardım kuruluşları yerine  bizzat tanınan,  bilinen aileler ve kurumlara ulaştırılmasının daha faziletli olacağını dile getiriyorlar.

ÇOCUKLARA HARÇLIK VERİLEBİLİR
Yardıma muhtaç olduğu halde bunun bilinmesi ve toplum içinde mahcup etmeme adına yapılması düşünülen aileleri ziyaret ederek yapılacak maddi yardım zekât, sadaka gibi yardımların bu niyetlerle çocuklara harçlık olarak verilmesi ile ailenin de rencide olmayacağını dile getiren vatandaşlar, bu yöntemle birçok ailenin maddi sorunun çözülebileceğini ifade ediyorlar.