Önceliğim Reform Değil

Ülkemizin yerleşik oturmuş bir eğitim programının olmadığı, her hükümet hatta her Milli Eğitim Bakanına göre değişen ve her bir bakanın 'Reform yapacağız' sözleriyle duyurup sonunda hüsran ile sonuçlanan ve bir sonraki bakanın yeniden değiştirdiği bir süreci yıllardan beri izliyor ve hatta yaşıyoruz.

Önceliğim Reform Değil
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu sarmalı nihayet yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer gördü ve kendisinin gündeminde reform olmadığını şu cümlelerle ortaya koydu: “Her bakana göre reform yapılmaz. Yapılan değişikliğin sonucu alınmalı. Açıkçası benim önceliğim reform değil, mevcut hizmetleri sürekli gözlemleyip geliştirmek, eksikliklerimizi gidermektir. Ayrıca şu anda eğitimde ‘reform' diye bir gereksinimiz yok. Okul, öğrenci, öğretmen sayımız arttı. Bazılarının ‘eğitimde kötüyüz' iddiası doğru değil. PISA ve TİMSS araştırmaları da puanını en çok artıran ülke olduğumuzu ortaya koydu. Ama bu konuşulmuyor. Ortaöğretimde okullaşma oranımız yüzde 88'e ulaştı. Bakanlığımızın eğitimde kaliteyi artırırken bizim önceliğimize katkısı olup olmadığına bakıyoruz.”

Bu bakış açısı önemli. Eskiyi reddetmeden ve fakat eskinin eksikliklerini tespit edip bu konuya yoğunlaşmak gibi bir sorumlulukla olaya bakılıyor olması, yıllardan beri özlemini çektiğimiz bir bakış açısıydı. 

Umarız bu yaklaşım, eğitimimize yeni bir soluk, sistem arayışlarımız da pencere açar. Bakanımızı  bu konuda destekliyoruz.