ÖDÜL MÜ ACİZLİK Mİ?

Geçtiğimiz günlerde 3 yıldır yürüttüğü Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü görevini Profesör kadrosu aldığı için bırakan Cahit Polat yeniden Elazığ İl Sağlık Müdürlüğüne atandı.

ÖDÜL MÜ ACİZLİK Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Profesör unvanı almak için istifa ettiği bilinen ve istifasının üzerinden bir ay geçtikten sonra yine aynı göreve Polat’ın atanması bazı soruları da akıllara getirdi.

Sağlık İl Müdürü Polat, aynı göreve başarılarını takdir etmek ve ödüllendirilmek üzere mi atandı yoksa atanacak başka bir isim bulunamadığı ve bu konuda aciz kalındığı için mi yeniden atandı bilinmiyor.

Eğer başarıları takdir edilme gerekçesiyle yeniden atanmışsa nedir bu başarılar ve sağlık sistemindeki hizmetler, kamuoyuna açıklanmalıydı. Rutinden öteye geçemeyen ve hatta zaman zaman Sağlık Bakanlığının genelgelerini yerine getirmekte bile oldukça gerilerde kaldığı iddia edilen , hasta ve vatandaş şikâyetlerinin ise  had safhaya ulaştığı iddiaları olduğu bir kurumda başarı nasıl yakalanabilir doğrusu pek anlamlandıramadık.

Yok, eğer istifasının üzerinden bir ay geçmesine rağmen bu görevi layıkıyla yapabilecek bir isim bulunamadıysa ya da bu güveni ve performansı yakalayacağına inanılan bir hekim yoksa o zaman yandı gülüm keten helva.

Bir şehrin insanlarının sağlığını emanet edeceğimiz bir ismin istifa etmesinin üzerinden bir ay geçmesine rağmen yeniden aynı bürokrat aynı göreve atanıyorsa ve bu şehir için bir teamül haline gelmişse o zaman istifasının üzerinden tam da bir ay geçmesine rağmen bir türlü atanamayan Ak Parti İl Başkanlığından istifa eden Ramazan Gürgöze’nin atanması gerekmiyor mu?

Hani siz kapı açtınız biz de o kapıdan girerek aynı özelliği taşıyan bir başka atama için yol gösterdik. Madem bulunamıyor yenisi ve eskiye dönülmek zorunda kalınıyor, o zaman Ramazan Başkanın da yeniden atanmasının önü açılmıştır.