ODTÜ Bildiğiniz Gibi

Geçmişten bugüne belirli bir siyasi görüşün elinde bulanan ve ne yazık bu görüşlere muhalif bilim adamlarının ürkekliği, korkaklığı ve 22 yıllık Ak Parti hükümetin çaresizliği  sayesinde bu özelliğini koruyan ve hatta daha güçlendiren Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin Rumeli Hisarüstü'ndeki kampüsüne söyleşi için giden DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, öğrencilerin tepkisiyle karşılaşmış.

ODTÜ Bildiğiniz Gibi

Kendisi de ODTÜ’lü olan Babacan, yoğun protesto gösterilerinin ardından söyleşiyi iptal etmiş.

Öğrencilerin sözcüsü olan bir genç kız konuşma yaparak Babacan'ı 'propaganda yapmakla' suçlamış ve şunları söylemiş:
"Bugün bu ülkede bugün kirasını, faturasını ödeyemeyen emekçilerin, yurt bulamayan öğrencilerin baş düşmanı. Tüm politikaların yardımcısı ve yaratıcısı Babacan, stadında devrim yazan ODTÜ'de kendi propagandasını yapmaya çalıştı ancak izin vermedik. 50 milyon dolarlık özelleştirmenin sorumlusu olan Babacan gibiler bugün umut olmaya çalışıyor. Biz de diyoruz ki onlar umut olamaz. Babacan ve onun gibilerle mücadele etmeye devam edeceğiz" 

Kendisini özgürlükçü, demokrat sanan ve bunun havasını atan gençlerin kısır düşünce ve ideolojik körlüğüne bakar mısınız Allah aşkına?

Keşke bu sözleri  Babacan’ın arkasından söylemek yerine bizzat yüzüne söyleme cesaretini  gösterebilseydi bu gençler. 
Fikre ve düşünceye  tahammülsüz, farklı görüş ve düşüncelere kapalı, kendilerini en aydın ve ilerici görmelerine rağmen dünyaya at gözlüğü ile bakan bu tip gençlerden ülkeye bir hayır gelir mi? Bu gençlerden olsa olsa Gezi olaylarında olduğu gibi Türkiye düşmanlarının sandalına kürek çeken ve fakat bunun bile farkında olmayacak kadar  sorumsuz  insanlar olur.

Fikri olmayanlar, fikrini savunabilecek donanımda olmayanlar, karşı fikirlerden korkarlar. Babacan değil, ODTÜ’ye kim gelirse gelsin önce dinlemek sonra da fikirlerini çürütmek için münazara ve hatta fikri münakaşaya girme erdeminin zor ve ağır geldiği bir gençlik, ODTÜ’ye yüktür.