Nevşin, Kılıçdaroğlu'na Karşı Mı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Zamlar geri alınana kadar elektrik faturamı ödemiyorum' çıkışından sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İSKİ, vatandaşlara 'Faturalarınızı zamanında ödeyin' çağrısı yapmış.

Nevşin, Kılıçdaroğlu'na Karşı Mı?

Kılıçdaroğlu’nun hangi danışmanının  gazına geldi, hangi sözüne inandığı adamın teklifiyle sivil itaatsizlik başlattı bilinmez ama İmamoğlu’nun “faturalarınızı ödeyin” açıklamasıyla resmen ters köşe oldu. Hem de Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayı olarak yarışacağı rakibi tarafından…

İktidara kendisini en yakın hissettiği bir dönemde Kılıçdaroğlu çıkıp da “ben elektrik faturasını ödemiyorum” derse, yarın öbür gün cumhurbaşkanı olduğunda da halk kalkıp “biz elektrik faturası ödemiyoruz”  derse nasıl bir konuma düşeceğini bile öngöremeyen bir kişiden cumhurbaşkanı olur mu varın siz düşünün.

Kılıçdaroğlu, zaman zaman itidalli davranıyor ve halkta bir devlet adamı intibaı uyandırıyor ama bu durum ne yazık ki iki gün bile süremiyor. Bir laf edip bir hareket yapıyor ve özenle oluşturduğu kağıttan kulesini yine kendi yıkıyor.

CHP Lideri'nin elektrik protestosunun tartışmaları sürerken, gazeteci ve Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında söylediği cümleler ile gündem  olan Nevşin Mengü de Kılıçdaroğlu'na vatandaşın destek verip vermediğiyle ilgili Twitter'da bir anket yaptı.

Mengü ankette, "Kemal Kılıçdaroğlu zamlar geri alınana kadar elektrik faturasını ödemeyeceğini söyledi. Siz de bu eyleme katılır mısınız?#Bende Ödemiyorum der misiniz?" diye sordu.

294 bin 440 oyun kullanıldığı ankette yüzde 22 evet oyu çıkarken, yüzde 78'lik kesim CHP Lideri'ne destek vermeyeceği yönünde oy kullanmış.

Bu sonuca göre Kılıçdaroğlu, ya kendi tabanından bile kopuk ve afaki bir siyaset yapıyor ya da  Nevşin Mengü’nün de Cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu ki, Kılıçdaroğlu’nu itibarsızlaştırmak için böyle bir sonuç çıkartıyor.

Ama her hâlükârda da irtifa kaybeden Kılıçdaroğlu oluyor.