Nefretin Kimseye Faydası Yok

Bolu'da, yabancı uyruklu vatandaşlara suyu 10 kat zamlı vereceğini söyleyen Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Nefretin Kimseye Faydası Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentte yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların su ve katı atık vergilerine 10 kat zam yapılmasını belediye meclisinde gündeme getireceğini söylemişti. 

Belediye Başkanı seçildikten sonra yabancı uyruklu kişilere verilen ayni ve nakdi yardımları da kesen Özcan, son açıklamasının ardından birçok kişi Özcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özcan'ın ifadelerine yönelik yapılan suç duyurularına ilişkin dilekçelerin işleme konulmasının ardından Özcan hakkında, “görevi kötüye kullanma” ile “nefret ve ayrımcılık” suçlarından Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığı öğrenildi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı ücretlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşıyla yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız? Bunu niye yapıyoruz gitsinler istiyoruz. Bu misafirlik uzadı. Benim elimde yetki yok ki zorla, zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara sınırlar açıldığında biz otobüsleri ücretsiz yapıp insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Gönderelim gitsin” diye konuşmuştu…

Özcan, gelen tepkilerin üzerine yaptığı açıklamada da, ‘Geri adım atmayacağım fazlasını da yapacağım’ demişti.

Yapılan bu açıklama hakkında farklı yorumlar yapılabilir ama şu bir gerçek ki bir belediye başkanı böyle “görevi kötüye kullanma” ile “nefret ve ayrımcılık” içeren sözler söylememeli. Ülkemizde göçmen ve yabancı uyruklu insanlar ile ilgili belli bir politikanın olmadığı söylenebilir. Bazı zamanlar da hepimizi üzen konular da olabilir ama nefret dolu sözler söylemeye kimsenin hakkını yok.

Ülkemizin özellikle göçmenler ile ilgili net bir tavrının olması ve belli kurallar çerçevesinde göçmen politikası uygulaması gerekiyor. Eğer bu tür çalışmalar yapılırsa ne böyle üzücü cümleler duyarız ne de ülkemizde misafir olan göçmenler rencide olur.

Hepimiz insanız ve ülkemizin sevgiye ihtiyacı var. Nefret kimseye fayda getirmez…