Neden Dışlandı?

İlimizdeki maden yataklarının Elazığlı firmaların işletilmesi ile ilgili açıklamalarda yer alan 'yeni bir ferrokrom ve çimento fabrikası olayı tekerrür edilmesin' beyanları ve yorumları Eti Krom Şirketi'ni rahatsız etmiş olacak ki bir açıklama yapma gereği duymuşlar.

Neden Dışlandı?

Yazılı olarak yapılan açıklamada, Elazığ Girişim Grubu’na katkı vermek ve bu girişim grubunun içinde olmak için Elazığ Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı ile görüşme yapılmasına rağmen olumsuz cevap alındığını dile getirilmesi şu anlama geliyor. “Aslında bizler de bu oluşumun içinde yer alarak katkı sunmak istedik ama ETSO bizi kabul etmedi”

ETSO neden böyle bir karar verdi, neden hisse ön satışlarında bu desteği reddetti elbette yetkili biri çıkıp izah eder. Çok sayıda olmasa da en az yüz hissenin bu şirkete verilmesi düşünülebilir ve hatta Yıldırım Holdingin mevcut tesis ve imkânları oluşum içine katılabilirdi.

Eti Krom, bu ön bilgiyi verdikten sonra, “ilimize hiç bir faydaları yok” tezi çürütmek için de şehrimizde yaptığı okul, sosyal ve kültürel faaliyetleri sıralamış.

Şirketin kendisi hakkındaki iddialara cevap vermesi doğal ve en tabii hakkı. Ancak bu açıklama iki şeyi gün yüzüne çıkardı. Birincisi, müracaatları olmasına rağmen Elazığ Girişim Grubuna alınmadıkları, ikincisi de şirketin, “Elazığ’a katkıları yok” düşüncesine karşılık gelecek hizmetleri sıralamak zorunda kalmaları.

ETSO ile ilgili konuyu bizzat kendileri açıklar ama Eti Krom’un şehre katkıları konusunda bizlerin söyleyecekleri var. 

Şirket, belki birkaç güzel ve hayırlı iş yapmış olabilir ancak bunlar ilimizden kazandığıyla mütenasip oranda bir katkı değil. Bu kadar desteği sıradan bir iş insanı ve hayırsever de yapıyor. Elazığspor’a destek olun demiyoruz. Bu konuda çok da ısrarcı olmayız. Ama okul, spor salonu, kütüphane, kültür merkezi ya da faklı alanlarda,  şirketin kendi adını taşıyan birkaç tesisi yapılması gerekirdi bu güne kadar. 

Şirketin bu konulara duyarlılığının olduğunu biliyor ve bu konularda adımlar atılacağını umut ediyoruz.