Ne Olacak Bu Drone?

Ülkelerin ve şehirlerin belirli bir ahenk ve yönetilmesinde kuvvetler ayrılığı ve bunların getirdiği bir işbölümü vardır.

Ne Olacak Bu Drone?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakanlıkların ve kurumların içindeki değişik birimlerin oluşturulmasının amacı da budur.

Her bir bakanlık ya da kurumlarda teknik birimler ve bölümler olabildiği gibi, sosyal, kültürel ve tanıtım ile ilgili birimler de olur.

İllerin ekonomik olarak gelişmesinde bir numaralı  görevli olan  kurum,  Ticaret ve Sanayi Odalarıdır. Bu kurum, tüm mesaisi ve gücünü ekonomiye ve bu sektörlerde iş yürüten firmaların gelişmesine ayırmalarıdır.

Okuduğumuz bir haber üzerine bu tespitleri yaptık. Elazığ TSO ve HUMA Danışmanlık İşbirliğinde Drone Eğitimi verilecek haberi ile;  bir ETSO’nun birinci derecedeki görev ve sorumluluklarını düşündük, bir de drone eğitimi haberine baktık. Ve bu olmamış dedik. 

İlimizde sayısız defalar drone eğitimi verildi.  Hem de bizzat Fırat Üniversitesindeki uzmanlar tarafından. Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde de eğitimler talep edenlere verildi.

ETSO’nun daha çok medya ve tanıtım alanında kullanılan ve bu sektördeki arkadaşların, talep eden sektörlere verdiği drone  çekimleri hizmeti için, hem de il dışından bir firma ile anlaşarak bu eğitimi düzenlemesi ve bunun haberinin de bizzat ETSO Başkanı Asilhan Arslan’ın ismiyle medyaya servis edilmesi, bu kurumun asli ve birinci derecede sorumluluklarından kaçması gibi algılandı.

Şehrin eğer varsa da drone eğitim ihtiyacını gidermek ETSO’nun görevi değil ve olmamalı. Şehrin ekonomik çöküntüsü, depremin yıkıcı etkileri ve pandemi döneminin yıkıcılığı ile boğuşan bir şehirde ETSO’nun daha önemli ve ciddi projelere yönelmesi gerekirdi.

Bir yönetici ve kurum yetkilisinin başarı ile anılması, onun geride bıraktığı eserlerle ölçülür. ETSO’dan da ciddi ve kalıcı etkisi olan eserler bekliyor bu şehir.