Müsamere Dahi Yapamazlar

Eskiden hükümet kurmak için yapılan koalisyonlar, şimdilerde hükümet yıkmak için kuruluyor. Millet ittifakını oluşturan altı siyasi parti, hükümeti yıkarak yerine inşa edecekleri sistemi görüşecekleri toplantı öncesi, projeleri ile değil, oturma düzeninin nasıl olacağıyla ilgili gündem oldular.

Müsamere Dahi Yapamazlar

Kılıçdaroğlu’nun alfabetik sırayla oturma teklifinin ardından parlamenter sistemi getirmek için çalışan altı muhalefet partisi liderlerinin oturma düzeni polemiğine Ahmet Davutoğlu da dahil oldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, "Kimin nereye oturacağı hiç önemli değil. Bu ülkenin menfaatine olacaksa ben en arka sırada, en kenarda oturmaya razıyım. Bu ülke zarar görmesin diye Başbakanlığı bırakmışım ben. Müsamere oynamıyoruz biz." dedi.

Anlaşılan o ki oturma düzeni polemiğinden  Davutoğlu rahatsız olmuş. Ve hatta “Ben bunlarla mı oturup konuşacağım, oturma düzeninin bile sorun yapıldığı bu isimlerle mi yol yürüyeceğim” diye düşünmüş olacak ki böyle bir tepki vermiş.

Davutoğlu, erken konuşmuş bize göre. Hele bir o toplantı gerçekleşsin, orada bulunan liderlerin öncelik, ufuk ve ülke sorunları ile ilgili çözüm önerilerini bir duysun, kim bilir neler söyler neler. Bu mantıkla ekip müsamere dahi yapamaz. Zira müsamerede bir fikir, tez, derinlik  ve düşünce vardır.

Davutoğlu, bu ülkede başbakanlık da dâhil birçok makamda bulunduğu ve bu makamlarla ilgili çok büyük hırsları olmadığı için bu tepkiyi vermesi normal. İş hele bakanlık dağılımına, yönetim paylaşımına gelsin daha çok uçuk-kaçık şeyler duyacak.

Altı partiden oluşan Millet ittifakı toplantısı yapılmadan bu tartışmalar yaşanıyorsa, üçüncü ittifak hayırlı olsun. Davutoğlu da bu ittifakın başı olsun.