Müjde, Toplandılar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'esnafa bir takım müjdeler' vereceği yönündeki açıklamalarının ardından gözlerin çevrildiği Cumhurbaşkanlığı Kabinesinden özellikle esnaflarımıza yönelik müjde çıktı.

Müjde, Toplandılar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan, 1 milyon 150 bin işletmeye 3'er bin lira, esnafa ise 3 bin ile 5'er bin lira hibe verileceğini, 645 bin emeklinin maaşının bin 500 liraya yükseltileceğini, çiftçilerin borçlarının erteleneceğini, yaş çay alım fiyatının ise kilo başına 4 liraya yükseltildiğini söyledi.

Bu açıklamaların ardından şehrin ve ülkemiz insanının problemlerine özellikle de pandemi döneminde mağdur olan esnaflarımızın sesini duyurmada önemli bir misyon üstlenen Kanal Fırat, bu önemli konu hakkında da sektörün sesini duyurmayı  istedi.

Şehrin sesi, vicdanı ve mağdurların tercümanı olan hem mektepli hem alaylı gazeteci olan Furkan Dilaver, konuyu sıcağı sıcağına Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Oda Başkanı Cebrail Top, ile değerlendirmek istedi ve Son Baskı Programına konuk aldı.

Konuşmanın seyri içerisinde Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayiler Oda Başkanı Cebrail Top, desteklerin önemli olduğunu ama asıl esnafa yönelik kredilerin ertelenmemesinin ciddi bir problem olduğunu ifade etti.

Başarılı ve tecrübeli gazeteci Furkan Dilaver de aslında şehrin en büyük problemi olan bir araya gelememek sorununa dikkat çekmek amacıyla, Cebrail Top’a  “sizler tüm odalar olarak bir araya gelip de sesinizi valilik önünde ya da siyasilere toplu halde duyursanız belki de bu sorunlar çözülür ama sizler bir araya gelemiyorsunuz ne yazık ki, gelirseniz ben de bu mesleği bırakırım” cümlesi bir iddianın da fitilini ateşledi.

Bu cümle karşısında Elazığ Esnaf Odaları Birliği Başkanı Cemil Erdem ise  anlamsız bir şekilde karar alarak  hepimiz bir araya geleceğiz ve açıklama yapacağız kararını verdi.  

Ve bugün Erdem dediğini yaptı ve şehrin en önemli ticari aktörleri olan ETSO, Ticaret Borsası gibi kurumların yer almadığı oda başkalarından asıl ve yedeklerden bir gurubu topladı, basın açıklaması yaptı ve Furkan Dilaveri görevini bırakmaya davet etti.

Allah senden razı olsun Furkan kardeş. Sen ki şehir tarihinde üyelerine destek ve onların haklarını koruma ve en yüksek oranda alma amacıyla bir araya gelemeyen oda başkanlarını bir iddia üzerine toplattırdın ya…

Sen ki aidatlarını aldıkları üyelerini seçimden seçime hatırlayan oda başkanlarını, bir hırs üzerine toplanmasına vesile oldun ya…

Bu tarihi ve günü şehir tarihçileri yazsınlar ve desinler ki; yıllardan beri bir araya gelemeyen, çıktıkları televizyon programları ve beyanat verdikleri gazetelerde bizzat kendileri “bir araya gelemiyoruz” itiraflarında bulunmalarına rağmen, duyarlı bir gazetecinin konuya dikkat çekmek amaçlı açıklamasına inat bir araya gelen oda başkanları, gazetecinin istifasını istediler.

Meslekte tarih yazmak böyle olur işte. Tebrikler Furkan Dilaver. Şunu bil ki odaya kayıtlı üyeler de senin gibi düşünüyor, odalar ile hiç bir ilgisi olmayan hemşerilerimiz de. Saltanat kayığına binip zevkini süren ve bir daha inmek istemeyen başkanlarımız, kendine aidat verenlerin çıkarı için değil de bir gazetecinin istifa etmesi için toplanmışsa, toplu yolculuk da başlamıştır.