Muhtarların Hırsızlık Tepkisi

24 Ocak Depremi ardından başlayan pandemi süreci ve ağır kış şartları sebebiyle yaşanan sorunlar ve son günlerde artan hırsızlık olayları ilimizde hizmet yürüten dört muhtar derneğini bir araya getirdi.

Muhtarların Hırsızlık Tepkisi

Elazığ’da hizmet yürüten 4 muhtar derneği, deprem, pandemi ve en son yaşanan zorlu kış sürecinin getirdiği sorunları görüşmek ve çözüm önerileri sunmak amacıyla bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. 

Toplantıya katılan muhtarlar, mahalle ve köylerindeki sorunları Hakimiyet Gazetesi’ne anlattılar.

Haber

KIŞ ZORLU GEÇTİ
Halk arasında ‘cemre düşmesi’ olarak adlandırılan ilkbaharın ilk ışığı olarak kabul edilen 19 Şubat nedeniyle Elazığ’da 4 muhtar derneği bir araya gelerek ‘zorlu kışı değerlendirme toplantısı’ yaptı. 

Toplantıya katılan muhtarlar, hem zorlu kış sürecini hem de temsil ettikleri bölgelerdeki sorunları Hakimiyet Gazetesi’ne anlattılar.

Haber

ATLAN: “YAPACAĞIMIZ İŞLERİ İSTİŞARE ETTİK”
Elazığ Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ulukent Mahallesi Muhtarı Ayhan Atlan, kış sürecinin oldukça zorlu geçtiğini, bu süreçte yapılan çalışmalarda eksik olan yönlerini tamamlamak amacıyla bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirterek şunları söyledi:  “Yoğun bir kış süreci atlattık. Bu süreç içerisinde gerçekten bütün muhtar arkadaşlarımız karla mücadelede yoğun bir şekilde çalıştı. Bu süreci bir araya gelerek değerlendirmek istedik. Bir sonraki kış sezonuna hazırlık, eksiklerimiz ne ise o eksiklerimizi tamamlamak ve önümüzdeki yaz sürecinde yapacağımız çalışmaları istişare etmek amacıyla bir araya geldik. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

Haber

ÖZEL: “SORUNLARI MASAYA YATIRDIK”
Elazığ Köy Muhtarları Derneği Başkanı Selçuk Özel ise sorunların çözüm yolları için istişarede bulunduklarını belirterek şunları söyledi: “Köylerimizdeki, mahallelerimizdeki sorunları masaya yatırıp ne şekilde çözebileceğimizin tartışmasını yapıp sorunları ne şekilde çözeceğimizin konusunu tartışarak sorunları çözmeye çalışacağız. Ben tekrar Ayhan başkana bu organizasyondan dolayı teşekkür ediyorum.” 

YAMANOĞLU: “MÜCADELE EDECEĞİZ”
Palu Muhtarlar Derneği Başkanı Sadri Yamanoğlu, sorunların çözümü için mücadele edeceklerini belirterek “Malumunuz gerçekten çok zorlu bir kış geçirdik. Özellikle kışın en yoğun olduğu bir bölgeden geliyorum. Tabi önümüzdeki yaz ne yapacağız? Muhtarlarımızla kendi aramızda istişarelerde bulunup daha etkin bir şekilde mücadele etmeye çalışacağız. Muhtarımıza bizi buraya davet ettiği için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YILDIRIM: “BÜYÜK SIKINTILAR ATLATTIK”
Belde Muhtarlar Derneği Başkanı Olcay Yıldırım, zorlu kış şartları nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: “Biz muhtarlar olarak büyük sıkıntılar atlattık. Depremde, pandemide ve bu kış şartlarından dolayı. Sorunlarımızı istişare ederek ve gereken kurumlara bilgi vererek muhtarlar bu konuda çok üstün başarı göstermiştir.”

Toplantıya katılan muhtarlar, program sonunda sorunlarını özel olarak Hakimiyet Gazetesi’ne anlatarak taleplerini dile getirdiler. 

ERCAN: “PARKE TAŞI SIKINTIMIZ VAR”
Çelebi Köyü Muhtarı Mehmet Ali Ercan: “Şu an benim köyümde parke sıkıntısı var. Yeni yapılacak konutların hemen yapılmasını istiyoruz. Şu an konutlar yüzünden köylülerin hepsi mağdur. Onarılması gereken köy yollarımız var.”

IŞIK: “ŞUYULANDIRMA MAĞDURİYETİ YAŞIYORUZ”
Elazığ Merkez Kızılay Mahallesi Muhtarı Emrah Işık: “Bizim mahallemizde en büyük sorunlardan bir tanesi şuyulandırma. 2011’de yapılan şuyulandırmalar, 2015’te insanların arazilerinin  iç içe katılmasına neden oldu. Yasanın tekrar yenilenmesini istiyoruz. Vatandaşların şuyulandırmadan dolayı çektikleri sıkıntıların çözülmesini istiyoruz.”  

“HIRSIZLIK OLAYLARINA  ÇÖZÜM BULUNMALI”
Bir diğer önemli sorunlarının ise tüm şehir genelinde sık sık yaşanan hırsızlık olayları olduğunu dile getiren Kızılay Mahallesi Muhtarı Emrah Işık, “hırsızlık konusuna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Devletin malzemeleri olan kabloları, rögar kapakları ve ızgaralar çalınıyor, emniyetin bu işe bir çözüm bulması lazım" dedi.

“GAZ FABRİKASI PATLAMAYA HAZIR BOMBA” 
Mahallerinde bir gaz dolum tesisi olduğunu dile getiren Muhtar Işık, “bu fabrikanın mahalle içerisinde olmaması gerekiyor. Burası patlamaya hazır bir bomba. Bürokrasinin, vekillerin ve Belediye Başkanı’nın buna da bir çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

“HIRSIZLAR MAHALLEYİ TALAN ETTİ”
Kırklar Mahallesi Muhtarı Necati Doğan: “Bizim mahallemizin en büyük sıkıntısı hırsızlık. Vali Bey ile de bu konuyu görüştük. Mahallemizde ne çeşme bıraktılar ne de inşaatlarda malzeme bıraktılar. Bu hırsızlığa bir an önce çözüm bulunması lazım. Ya bu hurda kesimini yasaklasınlar ya da başka bir önlem alsınlar. Bu konuda mahalle olarak çok sıkıntılıyız.” 

Haber

“20 BİN LİRA FATURA ÖDÜYORUZ”
Ağın Kaşpınar Köyü Muhtarı Şükran Doydu Çimen: “Bizim içme suyumuz sondajla yani elektrikle çalıştığı için ticarethane olarak fatura geliyor. Yaz döneminde 20 bin lira fatura ödüyoruz ve bu da köylüleri zorluyor. Ödemekte zorlanıyoruz. Köylülerle bir görüşme yaptık ve güneş enerjisi kurmaya karar verdik. Bu güneş enerjisi panellerinin yarısının devletin yarısını da köylülerin karşılamasını istiyoruz. Bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz, muhtarların hepsi de bu faturadan şikâyetçi.” 

“KANALİZASYON ÇUKURLARIMIZ HASAR GÖRDÜ”
Elazığ Merkeze Bağlı Koparuşağı Köyü Muhtarı Gülcan Çeşme: “Köyümüzde depremden dolayı TOKİ tarafından yapılan toplu alan ve bahçe içerisinde bulunan bireysel evlerin yolları bozuk. Kanalizasyon çukurlarımız hasar gördü. Ben gereken yerlere dilekçe verdim. Dilekçe sonucunda gerekli tespitin yapıldığını ve düzeltildiği söylendi ama tespit yaparken ben yanlarında değildim bu yüzden yeniden tespit yapılmasını istiyorum.”