Muhtar Duyarlılığı

İlimizde yaşanan deprem ve sonrası oluşan ayrıca halkın büyük tepkisini çeken sorunlarla ilgili kamuoyunda siyaset kurumunun yetersiz kaldığı gibi bir algı var.

Muhtar Duyarlılığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aynı partiye mensup bakan ya da Cumhurbaşkanından  taleplerde bulunmak ve bunda ısrarcı olmak konusunda siyasilerin yeterince bir tavır ve duruş sergileyemedikleri yönündeki görüşlerden sonra, “keşke süreci başından itibaren sorunları en çok ve birebir yaşayan muhtarlara havale etseydik” diye bir düşünce oluşmuştu.

Muhtarlar, herhangi bir siyasi partiye mensup olmadıkları ve direk olarak halkın iradesiyle seçildikleri için kimseye hele hele hiçbir siyasi partiye diyet borcu olmadıkları için görüş, öneri ve tepkilerini daha net ve yüksek sesle telaffuz edebiliyorlar.

Bunun birçok örneğini gördük  geçmişte. Ancak bu güzel gelişme, yine siyasilerin girişimleri ile engellendi ve birçok toplantıya muhtarlar davet edilememeye başlandı.
Bu durum en çok da muhtarları değil halkı vurdu, halkı yaraladı.

Bu gücünü bilen muhtarlarımız İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmek üzere Ankara’ya gitti. Elazığ Muhtarlar Derneği’ne bağlı muhtarlar, Bakan Soylu ile bir araya geldi. İçişleri Bakanı Soylu ile bir araya gelen muhtarlar sorun ve taleplerini ilettiler. Muhtarların taleplerini dinleyen Bakan Soylu da sorunların çözümü için muhtarların yanında olduğunu ve çözümlerini takip edeceğini söyledi.

Bu ziyaret önemli bir ziyaret. Muhtarlarımızın İçişleri Bakanımıza, AFAD ve diğer konularda yaşanan sorunları  aktardığına inanıyoruz. Muhtarlarımızın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u da ziyaret ederek TOKİ ile ilgili sorun ve şikâyetlerini aktaracaklarına ve böylece halkımız adına önemli bir görevi yapacaklarına inanıyoruz. Muhtarlarımızın sesi, halkın ve şehrin sesidir. Ve bu ses dikkate alınmalı ve çözümler üretilmelidir. Bu gayretlerinden dolayı muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz.