MUHTAR DEMİRPOLAT: 'HARPUT, HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞACAK'

Nisa Yılmaz/ Harput Mahallesi Muhtarı Zülküf Demirpolat, Harput'ta Eski Valilik Binasının Elazığ Belediyesi tarafından 'Gastronomi ve Kürsübaşı Müzesi' olarak hayata geçirilmesine karar vermesine ilişkin Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

MUHTAR DEMİRPOLAT: 'HARPUT, HAK ETTİĞİ DEĞERE KAVUŞACAK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhtarlık seçimlerinin ardından ikinci kez göreve gelen ve geldiği günden beri Harput’un turist potansiyeli ve eksikliklerini ilişkin açıklamalarıyla dikkat çeken Muhtar Demirpolat, kurulacak Gastronomi ve Kürsübaşı Müzesi ile bölgenin değer kazanacağını söyledi.

“HARPUT MANGAL KÜLTÜRÜ SEYRİNDEN ÇIKACAK”

Demirpolat açıklamasında; “Harput’taki eski vali konağı diğer adıyla hünkar konağının Gastronomi ve Kürsübaşı Müzesi için Elazığ Belediyesine devredildi. Elazığ Belediyesi, kuracağı müzede ile Elazığ’a özgü yöresel çalgılar yer alacak. Benim rahatsız olduğu bir konu da şuydu; Elazığ’daki düğünlerde Bingöl ve Diyarbakır oyun havalarının çalmasıydı. Bu bizleri de rahatsız ediyordu. Musikinin yanında Harput’ta yöresel yemek zenginliği de yer alacak. Harput, mangal seyrinden çıkacak.” dedi.

“HERKESİN BİREY OLARAK MUHTARLIK VE BAŞKNALIK YAPMASI LAZIM”

Harput’un bacasız bir fabrika niteliği taşıdığını ifade eden Demirpolat şöyle devam etti: “Harput’un bu gelişmelerin yanında İnanç turizmini de açık olması lazım. Bu anlamda Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na güveniyoruz. Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğum açıklamada, bizde 40 baba var, Somuncu Baba ise sadece bir tane. Dolayısıyla 40 baba, 1 somuncu baba etmiyor’ derken bunu kastetmiştik. Değerlerimizin turizme kazandırılması açısından oldukça önem taşıyor. Ehline verilerek, uygun yemekler seçilir ise çok güzel şeyler ortaya çıkacaktır. Harput bir değerdir, pırlanta hatta 24 ayar altın değerindedir. Aynı zamanda bacasız bir fabrikadır. Bu nedenle çok iyi bakmamız gerekiyor. Herkesin birey olarak Harput’a muhtar ve başkan olması lazım. Her bir eksikliği Alo 153’e, Elazığ Belediyesine, Elazığ Valiliğine iletmemiz lazım.”

“BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Elazığ’a ait değerlerin ortaya çıkarılmasında bulunduğu katkılardan dolayı Başkan Şerifoğulları’na teşekkür eden Demirpolat; “Harput’suz bir Elazığ düşünülemez. Bizler, Elazığ ve Harputlular, Harput’u sevenler, çok güzel değer verecektir. Bu doğrultuda gastronomi ve kürsübaşı müzesinin ilimize, Harput’umuza ve ülkemize inşallah hayırlı olur. Yöresel yemekleri ile Elazığ’a has Harput’umuzun yöresel müzikleri doğrudan Elazığ Belediyesinin işletmesiyle çok güzel şeyler ortaya çıkacaktır. Eksiklikleri sayın başkanımız geçen gün de söyledi; iki projeyle başladık, Harput’u sevmeye, Harput’u gezmeye devam edin diyoruz. Harput’un altı da üstü de çok kıymetlidir. O yüzden Harput’u sevelim ve hak ettiği yere getirelim. Tüm Elazığlılar olarak sayın başkanımıza hayırlı olsun diyoruz.” şeklinde konuştu.