Muhalefet Umut Vadetmiyor

Son günlerde değişik araştırma şirketleri tarafından yapılan anketler ve bunların sonuçlarına dair bol bol yorum ve değerlendirmeler izliyor ve okuyoruz.

Muhalefet Umut Vadetmiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir, "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" ' anket sonuçlarını açıkladı.

Anket sonuçlarına göre; AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın oyu yüzde 46,7 olurken  partilerin oy oranları şöyle oluştu:

AK PARTİ : 36,5

CHP : 26,7

İYİ Parti : 10,9

MHP : 10,2

HDP: 9,7

DEVA: 1,3

Türkiye Değişim Partisi: 1,1
Memleket Partisi: 0,8

Saadet Partisi: 0,7

Büyük Birlik Partisi: 0,6

Yeniden Refah: 0,7

Gelecek Partisi: 0,5

Bu sonuçlar da gösteriyor ki Ak Parti ve Cumhur ittifakı hala halkın tek umudu.  Ve 6 partili Millet İttifakı hala cumhurun çok gerisinde.

Peki, bu oran Cumhur İttifakını iktidar, Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yapar mı? Çok zor.

Ak Parti, madem  hala halkın umudu olmaya devam ediyor, bu umudu yükseltecek yeni adımlar atması lazım. Halkımıza ekonomik olarak nefes aldıracak adımlarla birlikte özellikle samimi tabanın yeniden güvenini kazanacak adımlar atması lazım.  

Nedir bu adımlar? Öncelikle birkaç maaş alan bürokratlardan, ihale kovalayan danışmanlardan, komisyon karşılığı işveren bürokratlardan ve halkla kavgalı yöneticilerden kurtulmak. Sonrasında da Erdoğan’ın hassasiyetini kendi hassasiyeti ve manevi vecibesi gören samimi insanlarla hem teşkilat, hem aday hem de atamalarda göstererek  güveni yeniden tesis etmek.